
Výprodeje
Co bychom dělali bez soli? Tato kořenící látka byla během historie lidstva nezbytná k uchovávání potravin a dnes je kuchyňská sůl stále základní ingrediencí.
Co bychom dělali bez soli? Tato kořenící látka byla během historie lidstva nezbytná k uchovávání potravin a dnes je kuchyňská sůl stále základní ingrediencí.
Filtrovat podle
Seřadit podle
Co bychom dělali bez soli? Tato kořenící látka byla během historie lidstva nezbytná k uchovávání potravin a dnes je kuchyňská sůl stále základní ingrediencí.
Ačkoli je třeba se vyvarovat nadměrného příjmu soli, zejména v případě hypertenze, její konzumace je nezbytná pro správné fungování našeho organismu. Protože není vhodné brát sůl v nadměrném množství, je nejlepší vybrat některý z nejlepších druhů přírodních solí, které dodají chuť vašim jídlům.
Druhy přírodní soli
Ačkoliv obvykle nevěnujeme příliš pozornosti této pokorné koření, pravdou je, že všechny soli nejsou stejné. Existují různé druhy soli podle jejich původu.
Nejčastější je mořská sůl, která se získává odpařováním mořské vody a je dostupná jako jemná sůl. To, co známe jako hrubou sůl, je nerafinovaná mořská sůl.
Na druhé straně je květ soli, který se získává krystalizací mořské vody pomocí řemeslných technik a je jedním z nejceněnějších druhů soli v kuchyni.
Existuje také tzv. kamenná sůl, která se těží ze země. Ačkoliv pochází z ztuhlé mořské vody, její chuť a vlastnosti jsou odlišné. Nejznámějším druhem kamenné soli je himalájská sůl s krystaly růžové barvy.
Jaká je nejlepší přírodní sůl
Obecně jsou všechny druhy soli zdravé, pokud se užívají s mírou. Nerafinované soli mají vyšší obsah minerálů, zatímco rafinované soli často obsahují jód, který je doporučován k prevenci problémů se štítnou žlázou. Volba druhu soli tedy závisí na vašem zdravotním stavu. Ale nesmíme ji zneužívat!
Spokojení zákazníci
Na základě 136 627 recenzí
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.