- Kategorie Domov a kuchyně
Pánve a hrnce
Pánve jsou nejvšestrannějším nástrojem kuchyňského nádobí a používáme je k vaření všech druhů potravin, masa, ryb, zeleniny, vajec, snídaňových jídel a dokonce i k spojení těstovin, rýže, luštěnin nebo brambor s předem uvařenými doplňky
Pánve jsou nejvšestrannějším nástrojem kuchyňského nádobí a používáme je k vaření všech druhů potravin, masa, ryb, zeleniny, vajec, snídaňových jídel a dokonce i k spojení těstovin, rýže, luštěnin nebo brambor s předem uvařenými doplňky
Filtrovat podle
Seřadit podle
100 produkty
100 produkty
100 produkty
-
SkkHrnec sklokeramický a plynový série 11 diamant 26 cm / 15 cm (6l)
1 jednotka2 956,44 Kč As low as 2 835,84 Kč -
SkkGril série 11 sklokeramický a plynový s odnímatelnou rukojetí 28x28x4 cm
1 jednotka2 455,75 Kč As low as 2 355,57 Kč -
StockliHrnec pro sklokeramickou desku a plyn, řada 11, 18x11 cm
1 jednotka1 948,00 Kč As low as 1 849,07 Kč -
KeithSada 2 kusů z titanu, pánev 17 cm a rendlík 1,25 l
2 jednotky (Stříbro)1 901,67 Kč As low as 1 806,59 Kč -
SkkPánev pro sklokeramickou a plynovou varnou desku série 11 28x8 cm
1 jednotka2 398,25 Kč As low as 2 276,45 Kč -
SkkIndukční pánev s odnímatelnou rukojetí 32 cm (5,5 cm vysoká)
1 jednotka3 014,76 Kč As low as 2 891,78 Kč
Pánve jsou nejvšestrannějším nástrojem kuchyňského nádobí a používáme je k vaření všech druhů potravin, masa, ryb, zeleniny, vajec, snídaňových jídel a dokonce i k spojení těstovin, rýže, luštěnin nebo brambor s předem uvařenými doplňky
Existuje široká škála pánví, pokud jde o velikosti, tvary nebo materiály, a i když obvykle nevíme, k čemu každá varianta slouží, pravdou je, že mají konkrétní použití a také se liší tím, zda jsou vhodné pro různé typy vaření:
1. Vitrokeramika
2. Indukce
3. Plyn
4. Elektrická
5. Trouba
Typy pánví
Jedním ze způsobů, jak klasifikovat pánve, je podle jejich tvaru a vlastností, které vám poskytují informace o jejich použití:
Pánve na tortilly a pánve na palačinky, lívance nebo placky mají spíše nízké stěny a jsou dostupné v různých velikostech, ale co je pro ně nejcharakterističtější, je to, že mají dobrý nepřilnavý povrch a dobrou tepelnou vodivost.
Pánve na smažení, pánve na restování, wok pánve a hluboké pánve se vyznačují vyššími stěnami, některé více než jiné, jsou to pánve s širokým rozsahem velikostí, mají velmi dobré rozložení tepla a pokud jde o první dvě, jsou schopné vydržet vaření na vysoký plamen.
Grilovací pánve mají rovné boky, obvykle čtvercový tvar a po celé ploše mají výstupky.
Pánve podle materiálů
- Keramické pánve: neuvolňují toxické látky při poškrábání, vhodné pro vaření při nízké nebo střední teplotě, stupeň nepřilnavosti je nízký a vyžadují velkou údržbu.
- Měděné pánve: lehké, s dobrým rozložením tepla a dobře fungují pro vaření na nízký nebo střední plamen.
- Litinové pánve: odolné, pevné, všestranné, mají dobré rozložení tepla a odolávají vysokým teplotám. Mají vyšší cenu.
- Nerezové pánve: nehrdzavějí, nemají příliš homogenní rozložení tepla a vyžadují speciální péči.
- Kované hliníkové pánve: lehké a levnější možnosti.
- Titanové pánve: o něco těžší než jiné, umožňují vaření s menším množstvím oleje, dobře rozvádějí teplo a nevyžadují velkou údržbu.
- Skleněné pánve: neuvolňují toxické látky ani těžké kovy, dobře fungují pro vaření při nízké nebo střední teplotě a jejich materiál není porézní, takže neudržují pachy ani chutě.
*Kromě toho existují materiály jako teflon nebo difuzní dno, přidávané k různým typům pánví za účelem zlepšení jejich vlastností.
Spokojení zákazníci
4,53/5 - Vynikající
Na základě 136 627 recenzí
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.