Bílá keramická nádoba na kvašení 10 l
-
Měli jsme problém s prvním 10litrovým hrncem, ale byl okamžitě vyměněn bez jakýchkoli otázek společností za nový a dokonalý! naštěstí jsem nezvolil možnost vrácení peněz! používáme ho k fermentaci zeleniny.
Tivemos um problema com a primeira panela de 10 litros, mas foi imediatamente substituída sem qualquer pergunta pela empresa por uma nova e perfeita! Ainda bem que não optei pela opção de reembolso! Utilizamo-lo para a fermentação de legumes.
Přeloženo z naturitas.pt
Zobrazit originál -
Nakládal jsem zelí, okurky a rajčata
He encurtido col, pepinos y tomates
Přeloženo z naturitas.es
Zobrazit originál -
Produkt dorazil s prasklinou o délce 5 cm na dně nádoby, takže již není nepropustný.
na druhou stranu mi naturitas plně a velmi rychle vrátil peníze.
dávám naturitas 5 hvězdiček!Produit arrivé avec une fissure de 5 cm au fond du récipient, donc plus étanche. En revanche, Naturitas m'a remboursé intégralement et très rapidement. Je met 5 étoiles à Naturitas !
Přeloženo z naturitas.fr
Zobrazit originál
Bílá keramická nádoba na kvašení 10 l recenzí
Na základě 3 recenze
-
5 hvězdy2
-
4 hvězdy0
-
3 hvězdy0
-
2 hvězdy1
-
1 hvězda0
Popis
Keramická fermentační nádoba o objemu 10 l, se dvěma polokruhovými kameny.
Indikace
Nádoba speciálně navržená tak, aby umožnila únik fermentačních plynů a zabránila vniknutí vzduchu dovnitř. Pro bezpečnou a jednoduchou domácí fermentaci za účelem získání fermentovaných potravin jako je kysané zelí, kimchi a další nakládané potraviny či „pickles“.
Lze fermentovat všechny druhy zeleniny, tato nádoba je tradičně známá pro přípravu kysaného zelí. Domácí výroba fermentovaných potravin nám zaručuje, že máme k dispozici vysoce kvalitní, čerstvé probiotika, která jsou důležitá pro udržení zdraví naší mikrobioty a tím i zdraví střev.
Pro přípravu kysaného zelí jsou velmi užitečné pomůcky jako vykrajovač jádra zelí a mandolína se třemi noži. S velikostí této nádoby lze fermentovat 6–8 středních hlav zelí (10 kg).
Jak probíhá fermentace v fermentační nádobě
Fermentační nádoba je navržena tak, aby vytvořila ideální prostředí pro anaerobní fermentaci. Tato fermentace probíhá díky množení kyselinkých mléčných bakterií, kterým je poskytnuto ideální prostředí s vlhkostí, slaností a absencí kyslíku. Toho se dosahuje vložením zeleniny s nálevem dovnitř, přitlačením kamenem, který slouží jako závaží a zabraňuje vzniku vzduchových kapes mezi potravinami a zároveň brání jejich vynoření na povrch. Víčko se zasune do drážky, do které se nalije voda. Tento systém funguje jako bariéra mezi vnitřkem a vnějškem nádoby, působí jako ventil, který umožňuje únik fermentačních plynů (CO2) ven, aniž by dovnitř pronikl vzduch.
Fermentační nádoba má dvě madla pro pohodlnou manipulaci a obsahuje dva keramické kameny k zatlačení zeleniny po naplnění nádoby. Pro efektivní a pohodlné zatlačení jednotlivých vrstev se doporučuje použít dřevěnou lisovací tyč.
Tato fermentační nádoba používá stejný systém jako fermentační nádoby Mortier Pilon, které se liší materiálem, který přichází do styku s potravinami. U Mortier Pilon je to sklo, zatímco tato nádoba je vyrobena z keramiky bez těžkých kovů. Obě nádoby nepřenášejí toxické látky do potravin.
- Keramika bez toxických látek.
- Objem 10 litrů.
- Závaží neboli kameny jsou keramické.
- Není vhodné do myčky nádobí.
- Výška bez víčka: 31,5 cm; s víčkem: 37,5 cm.
- Hmotnost 7,3 kg.
- Průměr 28 cm.
Způsob užívání
- Předchozí čištění: odstranit zbytky prachu, nečistot nebo předchozí fermentace důkladným opláchnutím vodou jak uvnitř nádoby, tak na víčku. Nechat volně uschnout. Materiál, ze kterého je nádoba a víčko vyrobeno, umožňuje snadné čištění, protože neabsorbuje vodu, čímž zabraňuje rozvoji mikroorganismů na povrchu, které by mohly ovlivnit chuť nakládaných potravin.
- Vložit zeleninu do nádoby a každou vrstvu zatlačit pomocí lisovací tyče, přičemž je třeba zajistit, aby byla zelenina pokryta šťávou z vlastní zeleniny a/nebo nálevem, přičemž ponechat volný prostor 4 až 6 cm od horního okraje.
- Na zeleninu položit dva lisovací kameny a zavřít víčkem.
- Do drážky, kam zapadá víčko, nalít vodu, která bude sloužit jako těsnící bariéra. Doplnit vodu podle potřeby, aby během fermentace nevyschla.
- Nechat fermentovat po dobu určenou receptem a po dokončení procesu si vychutnat vlastní nakládané potraviny.
Složení Bílá keramická nádoba na kvašení 10 l
Keramika
Tato informace se může měnit. Konzultujte obal produktu.
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.