Bílá keramická nádoba na kvašení 2 l
Popis
Keramická fermentační nádoba o objemu 2 l, se dvěma polokruhovými kameny.
Indikace
Nádoba speciálně navržená tak, aby umožnila únik fermentačních plynů a zabránila vstupu vzduchu dovnitř. Pro bezpečnou a jednoduchou domácí fermentaci k získání fermentovaných potravin jako kysané zelí, kimchi a další nakládané produkty či "pickles".
Lze fermentovat všechny druhy zeleniny, tato nádoba je tradičně známá pro výrobu kysaného zelí. Domácí výroba fermentovaných potravin nám zajišťuje dostupnost vysoce kvalitních, čerstvých probiotik, která jsou významným přínosem pro zdraví naší mikrobioty a tím i našeho střevního zdraví.
Pro výrobu kysaného zelí jsou velmi užitečné pomůcky jako vykrajovač jadřinců zelí a mandolína se třemi noži. S velikostí této nádoby lze fermentovat dvě malá zelí nebo jedno velké (1,5 kg).
Jak probíhá fermentace v fermentační nádobě
Fermentační nádoba je navržena tak, aby vytvořila ideální prostředí pro anaerobní fermentaci. Tato fermentace probíhá růstem kyselino mléčných bakterií za ideálních podmínek vlhkosti, slanosti a absence kyslíku. Dosahuje se vložením zeleniny s lákem dovnitř, stlačením kamenem, který působí jako závaží a zabraňuje vzniku vzduchových kapes mezi potravinami a zároveň brání jejich vyplavání na povrch. Víčko se zasune do drážky nebo kanálu, do kterého se nalije voda. Tento systém funguje jako bariéra mezi vnitřkem a vnějškem nádoby a působí jako ventil, který umožňuje únik fermentačních plynů (CO2) ven, aniž by dovnitř pronikl vzduch.
Fermentační nádoba má dvě madla pro pohodlnou manipulaci a obsahuje dva keramické kameny pro stlačení zeleniny po naplnění nádoby. Pro efektivní a pohodlné stlačení vrstvy po vrstvě se doporučuje používat dřevěnou tlakovou tyč.
Tato fermentační nádoba používá stejný systém jako fermentační nádoby Mortier Pilon, lišící se materiálem, který je v kontaktu s potravinou. U Mortier Pilon je materiálem sklo, zatímco tato nádoba je vyrobena z keramiky bez těžkých kovů. Obě nádoby nepřenášejí toxiny do potravin.
- Keramika bez toxinů.
- Objem 2 litry.
- Závaží nebo kameny jsou keramické.
- Není vhodné do myčky nádobí.
- Výška bez víčka: 15,5 cm; s víčkem: 19,5 cm.
- Hmotnost 2 kg.
- Průměr 14 cm.
Způsob užívání
- Předchozí čištění: odstranit zbytky prachu, nečistot nebo předchozí fermentace důkladným opláchnutím vodou jak uvnitř nádoby, tak i na víčku. Nechat volně uschnout. Materiál, ze kterého je nádoba a víčko vyrobeno, umožňuje snadné čištění, protože neabsorbuje vodu, čímž zabraňuje rozvoji mikroorganismů na povrchu, které by mohly ovlivnit chuť nakládaných potravin.
- Vložit zeleninu do nádoby a vrstvy pevně stlačit pomocí tlakové tyče, přičemž zajistit, aby byly pokryty tekutinou z vlastní zeleniny a/nebo nálevem, přičemž ponechat volný prostor 4 až 6 cm od horního okraje.
- Umístit dva tlakové kameny na vrch zeleniny a uzavřít víčkem.
- Do drážky, kam se víčko zasazuje, nalít vodu, která bude sloužit jako těsnící bariéra. Podle potřeby doplňovat, aby během fermentace voda nevyschla.
- Nechat fermentovat po dobu určenou receptem a po dokončení procesu si vychutnat vlastní nakládané potraviny.
Složení Bílá keramická nádoba na kvašení 2 l
Keramika
Tato informace může být změněna. Konzultujte obal produktu.
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.