Schmitt
Bílá keramická nádoba na kvašení 2 l
705,27 Kč
Brzy skladem
Potřebujete pomoc?

Bílá keramická nádoba na kvašení 2 l

1 jednotka
Recenze obchodu (4,70 / 5) VYNIKAJÍCÍ
Keramická fermentační nádoba o objemu 2 l, se dvěma polokruhovými kameny.
Zobrazit popis
705,27 Kč
Brzy skladem

Věrnostní body

Zakoupením tohoto produktu můžete při své další objednávce získat až

bodů = sleva

Jak to funguje?

Naturitas Club Získejte body za každý nákup Objednejte si a za každou utracenou libru získáte 5 slevových bodů. Nákup za 5 Kč = 1 bod

Naturitas Club Získejte další body za další akce Vyplňte svůj profil, přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo ohodnoťte produkty, které jste si objednali. Za každou akci získáte až 50 bodů

Naturitas Club Uplatněte své body při další objednávce A... získejte automatickou slevu po dokončení objednávky! 100 bodů: sleva 5 Kč

Recenze obchodu (4,70 / 5) VYNIKAJÍCÍ
  • Bezpečná platba pomocí:

    • visa
    • mastercard
    • maestro
    • paypal
    • klarna
    • google play
    • apple pay

Vrácení zboží

DProdukt můžete vrátit, pokud nebyl použit a je v originálním balení, do 14 dnů od potvrzeného data doručení objednávky.

Vysvětlíme vám krok za krokem, jak funguje vrácení objednávek:

  1. Kontaktujte prosím naše oddělení zákaznických služeb a uveďte číslo objednávky.
  2. Zabalte a připravte balík.
  3. Doručte balík dopravci.
  4. Počkejte na vrácení peněz na vámi zvolenou platební metodu.

Jak mohu požádat o vrácení peněz?

Popis

Otázky a odpovědi (0)

Popis

Keramická fermentační nádoba o objemu 2 l, se dvěma polokruhovými kameny.

Indikace

Nádoba speciálně navržená tak, aby umožnila únik fermentačních plynů a zabránila vstupu vzduchu dovnitř. Pro bezpečnou a jednoduchou domácí fermentaci k získání fermentovaných potravin jako kysané zelí, kimchi a další nakládané produkty či "pickles".

Lze fermentovat všechny druhy zeleniny, tato nádoba je tradičně známá pro výrobu kysaného zelí. Domácí výroba fermentovaných potravin nám zajišťuje dostupnost vysoce kvalitních, čerstvých probiotik, která jsou významným přínosem pro zdraví naší mikrobioty a tím i našeho střevního zdraví.

Pro výrobu kysaného zelí jsou velmi užitečné pomůcky jako vykrajovač jadřinců zelí a mandolína se třemi noži. S velikostí této nádoby lze fermentovat dvě malá zelí nebo jedno velké (1,5 kg).

Jak probíhá fermentace v fermentační nádobě

Fermentační nádoba je navržena tak, aby vytvořila ideální prostředí pro anaerobní fermentaci. Tato fermentace probíhá růstem kyselino mléčných bakterií za ideálních podmínek vlhkosti, slanosti a absence kyslíku. Dosahuje se vložením zeleniny s lákem dovnitř, stlačením kamenem, který působí jako závaží a zabraňuje vzniku vzduchových kapes mezi potravinami a zároveň brání jejich vyplavání na povrch. Víčko se zasune do drážky nebo kanálu, do kterého se nalije voda. Tento systém funguje jako bariéra mezi vnitřkem a vnějškem nádoby a působí jako ventil, který umožňuje únik fermentačních plynů (CO2) ven, aniž by dovnitř pronikl vzduch.

Fermentační nádoba má dvě madla pro pohodlnou manipulaci a obsahuje dva keramické kameny pro stlačení zeleniny po naplnění nádoby. Pro efektivní a pohodlné stlačení vrstvy po vrstvě se doporučuje používat dřevěnou tlakovou tyč.

Tato fermentační nádoba používá stejný systém jako fermentační nádoby Mortier Pilon, lišící se materiálem, který je v kontaktu s potravinou. U Mortier Pilon je materiálem sklo, zatímco tato nádoba je vyrobena z keramiky bez těžkých kovů. Obě nádoby nepřenášejí toxiny do potravin.

  • Keramika bez toxinů.
  • Objem 2 litry.
  • Závaží nebo kameny jsou keramické.
  • Není vhodné do myčky nádobí.
  • Výška bez víčka: 15,5 cm; s víčkem: 19,5 cm.
  • Hmotnost 2 kg.
  • Průměr 14 cm.

Způsob užívání

  1. Předchozí čištění: odstranit zbytky prachu, nečistot nebo předchozí fermentace důkladným opláchnutím vodou jak uvnitř nádoby, tak i na víčku. Nechat volně uschnout. Materiál, ze kterého je nádoba a víčko vyrobeno, umožňuje snadné čištění, protože neabsorbuje vodu, čímž zabraňuje rozvoji mikroorganismů na povrchu, které by mohly ovlivnit chuť nakládaných potravin.
  2. Vložit zeleninu do nádoby a vrstvy pevně stlačit pomocí tlakové tyče, přičemž zajistit, aby byly pokryty tekutinou z vlastní zeleniny a/nebo nálevem, přičemž ponechat volný prostor 4 až 6 cm od horního okraje.
  3. Umístit dva tlakové kameny na vrch zeleniny a uzavřít víčkem.
  4. Do drážky, kam se víčko zasazuje, nalít vodu, která bude sloužit jako těsnící bariéra. Podle potřeby doplňovat, aby během fermentace voda nevyschla.
  5. Nechat fermentovat po dobu určenou receptem a po dokončení procesu si vychutnat vlastní nakládané potraviny.

Složení Bílá keramická nádoba na kvašení 2 l

Keramika

 

Tato informace může být změněna. Konzultujte obal produktu.

SKU: LP-0181635
FF219N9D
  1. K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.

Otázky a odpovědi

Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.