Bílá keramická nádoba na kvašení 5 l
-
Nádoba ideální pro kvašení zeleniny. volitelně může být použita pro kvašení ovoce k výrobě alkoholických nápojů atd.
Pote ideal para a fermentação de legumes. Opcionalmente, pode ser utilizado para a fermentação de frutas para a produção de bebidas alcoólicas, etc.
Přeloženo z naturitas.pt
Zobrazit originál
Bílá keramická nádoba na kvašení 5 l recenzí
Na základě 1 recenze
-
5 hvězdy1
-
4 hvězdy0
-
3 hvězdy0
-
2 hvězdy0
-
1 hvězda0
Popis
Keramická fermentační nádoba o objemu 5 l, se dvěma polokruhovými kameny.
Indikace
Nádoba speciálně navržená tak, aby umožnila únik fermentačních plynů a zabránila vniknutí vzduchu dovnitř. Pro bezpečnou a jednoduchou domácí fermentaci za účelem získání fermentovaných potravin jako kysané zelí, kimchi a dalších nakládaných produktů či "pickles".
Lze fermentovat všechny druhy zeleniny, tato nádoba je tradičně známá pro výrobu kysaného zelí. Domácí výroba fermentovaných potravin zaručuje dostupnost vysoce kvalitních, čerstvých probiotik, která jsou velmi důležitá pro udržení zdraví naší mikrobioty a tím i zdraví střev.
Pro výrobu kysaného zelí jsou velmi užitečné pomůcky jako vykrajovač jádra zelí a mandolína se třemi noži. S velikostí této nádoby lze fermentovat 3-4 středně velká zelí (4-7 kg).
Jak probíhá fermentace v fermentační nádobě
Fermentační nádoba je navržena tak, aby vytvořila ideální prostředí pro anaerobní fermentaci. Tato fermentace probíhá díky množení kyseliny mléčné bakteriemi, kterým je poskytnuto ideální prostředí s vlhkostí, solností a absencí kyslíku. Toho se dosahuje vložením zeleniny s nálevem dovnitř, přitlačením kamenem, který slouží jako závaží a zabraňuje vzniku vzduchových kapes mezi potravinami a zároveň brání jejich vyplavání na povrch. Po zavření nádoby víko zapadne do drážky, do které se nalije voda. Tento systém vytváří bariéru mezi vnitřkem a vnějškem nádoby, fungující jako ventil, který umožňuje únik fermentačních plynů (CO2) ven, aniž by dovnitř pronikl vzduch.
Fermentační nádoba má dvě rukojeti pro pohodlnou manipulaci a obsahuje dva keramické kameny pro přitlačení a lisování zeleniny po naplnění nádoby. Pro efektivní a pohodlné vrstvené přitlačování se doporučuje použít dřevěnou tlačící tyč.
Tato fermentační nádoba využívá stejný systém jako fermentační nádoby Mortier Pilon, které se liší materiálem v kontaktu s potravinou. U Mortier Pilon je materiálem sklo, zatímco tato nádoba je vyrobena z keramiky bez těžkých kovů. Obě nádoby nepřenášejí toxiny do potravin.
- Keramika bez toxinů.
- Objem 5 litrů.
- Závaží nebo kameny jsou keramické.
- Není vhodné do myčky nádobí.
- Výška bez víka: 26,5 cm; s víkem: 31,5 cm.
- Hmotnost 5,5 kg.
- Průměr 24 cm.
Způsob užívání
- Předchozí čištění: odstranit zbytky prachu, nečistot nebo předchozí fermentace důkladným opláchnutím vodou jak uvnitř nádoby, tak i víka. Nechat volně uschnout. Materiál, ze kterého je nádoba a víko vyrobeno, umožňuje snadné čištění, protože neabsorbuje vodu, což zabraňuje rozvoji mikroorganismů na povrchu, které by mohly ovlivnit chuť nakládaných potravin.
- Vložit zeleninu do nádoby a každou vrstvu přitlačit pomocí tlačící tyče, přičemž zajistit, aby byla zelenina pokryta tekutinou z vlastní zeleniny a/nebo nálevem, přičemž ponechat volný prostor 4 až 6 cm od horního okraje.
- Umístit dva zatěžovací kameny na vrch zeleniny a zavřít víkem.
- Do drážky, kam se zasazuje víko, nalít vodu, která bude sloužit jako těsnící bariéra. Během fermentačního procesu doplňovat vodu podle potřeby, aby voda nevyschla.
- Nechat fermentovat po dobu stanovenou receptem a po ukončení procesu si vychutnat vlastní nakládané produkty.
Složení Bílá keramická nádoba na kvašení 5 l
Keramika
Tato informace se může změnit. Konzultujte obal produktu.
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.