Schmitt
Keramická nádoba na kvašení 5l
1 203,69 Kč
Brzy skladem
Potřebujete pomoc?

Keramická nádoba na kvašení 5l

1 jednotka
Recenze obchodu (4,70 / 5) VYNIKAJÍCÍ
Keramická fermentační nádoba o objemu 5 l, s dvěma polokruhovými kameny. 
Zobrazit popis
1 203,69 Kč
Brzy skladem

Věrnostní body

Zakoupením tohoto produktu můžete při své další objednávce získat až

bodů = sleva

Jak to funguje?

Naturitas Club Získejte body za každý nákup Objednejte si a za každou utracenou libru získáte 5 slevových bodů. Nákup za 5 Kč = 1 bod

Naturitas Club Získejte další body za další akce Vyplňte svůj profil, přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo ohodnoťte produkty, které jste si objednali. Za každou akci získáte až 50 bodů

Naturitas Club Uplatněte své body při další objednávce A... získejte automatickou slevu po dokončení objednávky! 100 bodů: sleva 5 Kč

Recenze obchodu (4,70 / 5) VYNIKAJÍCÍ
  • Bezpečná platba pomocí:

    • visa
    • mastercard
    • maestro
    • paypal
    • klarna
    • google play
    • apple pay

Vrácení zboží

DProdukt můžete vrátit, pokud nebyl použit a je v originálním balení, do 14 dnů od potvrzeného data doručení objednávky.

Vysvětlíme vám krok za krokem, jak funguje vrácení objednávek:

  1. Kontaktujte prosím naše oddělení zákaznických služeb a uveďte číslo objednávky.
  2. Zabalte a připravte balík.
  3. Doručte balík dopravci.
  4. Počkejte na vrácení peněz na vámi zvolenou platební metodu.

Jak mohu požádat o vrácení peněz?

Popis

Otázky a odpovědi (0)

Popis

Keramická fermentační nádoba o objemu 5 l, s dvěma polokruhovými kameny. 

Indikace

Nádoba speciálně navržená tak, aby umožnila únik fermentačních plynů a zabránila vstupu vzduchu dovnitř. Pro bezpečné a jednoduché domácí kvašení k získání fermentovaných potravin, jako jsou kysané zelí, kimči a jiné nakládané zeleniny či „pickles“. 

Je možné fermentovat všechny druhy zeleniny, tato nádoba je tradičně známá pro výrobu kysaného zelí. Domácí výroba fermentovaných potravin zaručuje vysokou kvalitu probiotik, čerstvých a velmi důležitých pro udržení zdraví naší mikrobioty a tím i našeho střevního zdraví.

Pro přípravu kysaného zelí jsou velmi užitečné odstraňovač jader z hlávkového zelí a mandolína s 3 čepelemi. S touto nádobou lze fermentovat 3-4 středně velká zelí (4-7 kg).

Jak probíhá fermentace v fermentační nádobě - Schmitt

Fermentační nádoba je navržena tak, aby vytvořila ideální prostředí pro anaerobní fermentaci. Tato fermentace nastává díky množení kyselino mléčných bakterií, kterým je poskytnuto ideální prostředí vlhkosti, slanosti a absence kyslíku. Toho je dosaženo vložením zeleniny s nálevem dovnitř, přitlačením kamenem, který slouží jako závaží a zabraňuje vzniku vzduchových kapes mezi potravinami a zároveň brání jejich vynoření na povrch. Po uzavření nádoby víčkem, které zapadá do drážky naplněné vodou, vzniká bariéra mezi vnitřkem a vnějškem nádoby. Tento systém funguje jako ventil, který umožňuje únik fermentačních plynů (CO2) ven, aniž by dovnitř pronikl vzduch.

Fermentační nádoba má dvě madla pro pohodlné přenášení a obsahuje dva keramické kameny k zatlačení zeleniny po naplnění nádoby. Pro efektivní a pohodlné přitlačení vrstvy po vrstvě se doporučuje použít dřevěnou zatlačovací tyč.

Tato fermentační nádoba používá stejný systém jako fermentační nádoby Mortier Pilon, které se liší materiálem v kontaktu s potravinou. U Mortier Pilon je to sklo, zatímco tato nádoba je vyrobena z keramiky bez těžkých kovů. Obě nádoby nepřenášejí toxiny do potravin.

Vlastnosti fermentační nádoby - Schmitt

  • Keramika bez toxických látek.
  • Objem 5 litrů.
  • Závaží nebo kameny jsou keramické.
  • Není vhodné do myčky nádobí.
  • Součástí jsou uživatelské instrukce a recepty.
  • Materiál: Keramika
  • Výška: Bez víčka: 26,5 cm; S víčkem: 31,5 cm.
  • Hmotnost: cca 5,5 kg.
  • Průměr: 24 cm.

Způsob užívání

  • Předchozí čištění: odstranit zbytky prachu, nečistot nebo předchozí fermentace důkladným opláchnutím vodou jak uvnitř nádoby, tak na víčku. Nechat volně uschnout. Materiál, ze kterého je nádoba a víčko vyrobeny, umožňuje snadné čištění, protože nevstřebává vodu, čímž zabraňuje rozvoji mikroorganismů na povrchu, které by mohly změnit chuť nakládané zeleniny. 
  • Vložit zeleninu do nádoby a každou vrstvu přitlačit pomocí zatlačovací tyče, přičemž zajistit, aby byla zelenina zakrytá šťávou ze zeleniny a/nebo nálevem, přičemž ponechat volný prostor 4 až 6 cm od vrchu. 
  • Umístit dva zatěžovací kameny na vrch zeleniny a uzavřít víčkem.
  • Do drážky, kde sedí víčko, nalít vodu, která bude sloužit jako těsnící bariéra. Podle potřeby doplňovat, aby během fermentace voda nevyschla.
  • Nechat fermentovat po dobu určenou receptem a po dokončení procesu si vychutnat vlastní nakládanou zeleninu.

Složení Keramická nádoba na kvašení 5l

Keramika.

 

Tato informace se může měnit. Konzultujte obal produktu.

SKU: LP-0209446
4PMNJ63P
  1. K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.

Otázky a odpovědi

Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.