Keramická nádoba na kvašení 5l
Popis
Keramická fermentační nádoba o objemu 5 l, s dvěma polokruhovými kameny.
Indikace
Nádoba speciálně navržená tak, aby umožnila únik fermentačních plynů a zabránila vstupu vzduchu dovnitř. Pro bezpečné a jednoduché domácí kvašení k získání fermentovaných potravin, jako jsou kysané zelí, kimči a jiné nakládané zeleniny či „pickles“.
Je možné fermentovat všechny druhy zeleniny, tato nádoba je tradičně známá pro výrobu kysaného zelí. Domácí výroba fermentovaných potravin zaručuje vysokou kvalitu probiotik, čerstvých a velmi důležitých pro udržení zdraví naší mikrobioty a tím i našeho střevního zdraví.
Pro přípravu kysaného zelí jsou velmi užitečné odstraňovač jader z hlávkového zelí a mandolína s 3 čepelemi. S touto nádobou lze fermentovat 3-4 středně velká zelí (4-7 kg).
Jak probíhá fermentace v fermentační nádobě - Schmitt
Fermentační nádoba je navržena tak, aby vytvořila ideální prostředí pro anaerobní fermentaci. Tato fermentace nastává díky množení kyselino mléčných bakterií, kterým je poskytnuto ideální prostředí vlhkosti, slanosti a absence kyslíku. Toho je dosaženo vložením zeleniny s nálevem dovnitř, přitlačením kamenem, který slouží jako závaží a zabraňuje vzniku vzduchových kapes mezi potravinami a zároveň brání jejich vynoření na povrch. Po uzavření nádoby víčkem, které zapadá do drážky naplněné vodou, vzniká bariéra mezi vnitřkem a vnějškem nádoby. Tento systém funguje jako ventil, který umožňuje únik fermentačních plynů (CO2) ven, aniž by dovnitř pronikl vzduch.
Fermentační nádoba má dvě madla pro pohodlné přenášení a obsahuje dva keramické kameny k zatlačení zeleniny po naplnění nádoby. Pro efektivní a pohodlné přitlačení vrstvy po vrstvě se doporučuje použít dřevěnou zatlačovací tyč.
Tato fermentační nádoba používá stejný systém jako fermentační nádoby Mortier Pilon, které se liší materiálem v kontaktu s potravinou. U Mortier Pilon je to sklo, zatímco tato nádoba je vyrobena z keramiky bez těžkých kovů. Obě nádoby nepřenášejí toxiny do potravin.
Vlastnosti fermentační nádoby - Schmitt
- Keramika bez toxických látek.
- Objem 5 litrů.
- Závaží nebo kameny jsou keramické.
- Není vhodné do myčky nádobí.
- Součástí jsou uživatelské instrukce a recepty.
- Materiál: Keramika
- Výška: Bez víčka: 26,5 cm; S víčkem: 31,5 cm.
- Hmotnost: cca 5,5 kg.
- Průměr: 24 cm.
Způsob užívání
- Předchozí čištění: odstranit zbytky prachu, nečistot nebo předchozí fermentace důkladným opláchnutím vodou jak uvnitř nádoby, tak na víčku. Nechat volně uschnout. Materiál, ze kterého je nádoba a víčko vyrobeny, umožňuje snadné čištění, protože nevstřebává vodu, čímž zabraňuje rozvoji mikroorganismů na povrchu, které by mohly změnit chuť nakládané zeleniny.
- Vložit zeleninu do nádoby a každou vrstvu přitlačit pomocí zatlačovací tyče, přičemž zajistit, aby byla zelenina zakrytá šťávou ze zeleniny a/nebo nálevem, přičemž ponechat volný prostor 4 až 6 cm od vrchu.
- Umístit dva zatěžovací kameny na vrch zeleniny a uzavřít víčkem.
- Do drážky, kde sedí víčko, nalít vodu, která bude sloužit jako těsnící bariéra. Podle potřeby doplňovat, aby během fermentace voda nevyschla.
- Nechat fermentovat po dobu určenou receptem a po dokončení procesu si vychutnat vlastní nakládanou zeleninu.
Složení Keramická nádoba na kvašení 5l
Keramika.
Tato informace se může měnit. Konzultujte obal produktu.
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.