Schmitt
Keramická nádoba na kvašení bílá 1 l
556,97 Kč
Brzy skladem
Potřebujete pomoc?

Keramická nádoba na kvašení bílá 1 l

1 jednotka
Recenze obchodu (4,70 / 5) VYNIKAJÍCÍ
Keramická fermentační nádoba o objemu 1 l, se dvěma polokruhovými kameny.
Zobrazit popis
556,97 Kč
Brzy skladem

Věrnostní body

Zakoupením tohoto produktu můžete při své další objednávce získat až

bodů = sleva

Jak to funguje?

Naturitas Club Získejte body za každý nákup Objednejte si a za každou utracenou libru získáte 5 slevových bodů. Nákup za 5 Kč = 1 bod

Naturitas Club Získejte další body za další akce Vyplňte svůj profil, přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo ohodnoťte produkty, které jste si objednali. Za každou akci získáte až 50 bodů

Naturitas Club Uplatněte své body při další objednávce A... získejte automatickou slevu po dokončení objednávky! 100 bodů: sleva 5 Kč

Recenze obchodu (4,70 / 5) VYNIKAJÍCÍ
  • Bezpečná platba pomocí:

    • visa
    • mastercard
    • maestro
    • paypal
    • klarna
    • google play
    • apple pay

Vrácení zboží

DProdukt můžete vrátit, pokud nebyl použit a je v originálním balení, do 14 dnů od potvrzeného data doručení objednávky.

Vysvětlíme vám krok za krokem, jak funguje vrácení objednávek:

  1. Kontaktujte prosím naše oddělení zákaznických služeb a uveďte číslo objednávky.
  2. Zabalte a připravte balík.
  3. Doručte balík dopravci.
  4. Počkejte na vrácení peněz na vámi zvolenou platební metodu.

Jak mohu požádat o vrácení peněz?

Popis

Otázky a odpovědi (0)

Popis

Keramická fermentační nádoba o objemu 1 l, se dvěma polokruhovými kameny.

Indikace

Nádoba speciálně navržena tak, aby umožnila únik fermentačních plynů a zabránila vstupu vzduchu dovnitř. Pro bezpečnou a jednoduchou domácí fermentaci k výrobě fermentovaných potravin jako kysané zelí, kimči a dalších nakládaných výrobků či „pickles“.

Lze fermentovat všechny druhy zeleniny, tato nádoba je tradičně známa jako vhodná pro výrobu kysaného zelí. Domácí výroba fermentovaných potravin zajišťuje vysokou kvalitu probiotik, čerstvost a významný přínos pro udržení zdraví naší mikrobioty a tím i střevního zdraví.

Pro výrobu kysaného zelí jsou velmi užitečné pomůcky jako odstraňovač jádřinců zelí a mandolína se 3 noži. S touto velikostí nádoby lze fermentovat malé zelí (400-200 g) nebo polovinu velkého zelí.

Jak probíhá fermentace v fermentační nádobě

Fermentační nádoba je navržena tak, aby vytvořila ideální prostředí pro anaerobní fermentaci. Tato fermentace probíhá díky množení kyselých mléčných bakterií, kterým je poskytnuto ideální prostředí s vlhkostí, slaností a absencí kyslíku. Toho je dosaženo vložením zeleniny s nálevem dovnitř, přitlačením kamenem, který slouží jako závaží a zabraňuje vzniku vzduchových mezer mezi potravinami a zároveň brání jejich vyplavání na povrch. Po uzavření nádoby víčko zapadne do drážky, do které se nalévá voda. Tento systém tvoří bariéru mezi vnitřkem a vnějškem nádoby, fungující jako ventil, který umožňuje unikání fermentačních plynů (CO2) ven, aniž by dovnitř pronikl vzduch.

Fermentační nádoba má dvě madla pro pohodlnou manipulaci a obsahuje dva keramické kameny pro zatlačení a lisování zeleniny po naplnění nádoby. Pro efektivní a pohodlné vrstvené lisování se doporučuje používat dřevěnou lisovací tyč.

Tato fermentační nádoba používá stejný systém jako fermentační nádoby Mortier Pilon, které se liší materiálem v kontaktu s potravinou. U Mortier Pilon je to sklo, zatímco tato nádoba je vyrobena z keramiky bez těžkých kovů. Obě nádoby nepřenášejí toxiny do potravin.

  • Keramika bez toxinů.
  • Objem 1 litr.
  • Závaží nebo kameny jsou keramické.
  • Není vhodné do myčky nádobí.
  • Výška bez víčka: 12 cm; s víčkem: 14,5 cm.
  • Hmotnost 620 g.
  • Průměr 11 cm.

Způsob užívání

  1. Předchozí čištění: odstranit zbytky prachu, nečistot nebo předchozí fermentace důkladným opláchnutím vodou jak uvnitř nádoby, tak na víčku. Nechat volně uschnout. Materiál, ze kterého je nádoba a víčko vyrobeno, umožňuje snadné čištění, protože neabsorbuje vodu a zabraňuje tak rozvoji mikroorganismů na povrchu, které by mohly ovlivnit chuť nakládaných potravin.
  2. Vložit zeleninu do nádoby a každou vrstvu zatlačit pomocí lisovací tyče, přičemž zajistit, aby byla zelenina pokryta vlastní šťávou a/nebo nálevem, přičemž ponechat volný prostor 4 až 6 cm od okraje.
  3. Umístit dva lisovací kameny na vrch zeleniny a uzavřít víčkem.
  4. Do drážky, kde je víčko zasazeno, nalít vodu, která bude sloužit jako těsnící bariéra. Doplnit vodu podle potřeby, aby během fermentačního procesu voda nevyschla.
  5. Nechat fermentovat po dobu určenou receptem a po dokončení procesu si vychutnat vlastní nakládané výrobky.

Složení Keramická nádoba na kvašení bílá 1 l

Keramika

 

Tato informace se může měnit. Konzultujte obal produktu.

SKU: LP-0181631
Q2OFCR3A
  1. K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.

Otázky a odpovědi

Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.