Keramická nádoba na kvašení bílá 1 l
Popis
Keramická fermentační nádoba o objemu 1 l, se dvěma polokruhovými kameny.
Indikace
Nádoba speciálně navržena tak, aby umožnila únik fermentačních plynů a zabránila vstupu vzduchu dovnitř. Pro bezpečnou a jednoduchou domácí fermentaci k výrobě fermentovaných potravin jako kysané zelí, kimči a dalších nakládaných výrobků či „pickles“.
Lze fermentovat všechny druhy zeleniny, tato nádoba je tradičně známa jako vhodná pro výrobu kysaného zelí. Domácí výroba fermentovaných potravin zajišťuje vysokou kvalitu probiotik, čerstvost a významný přínos pro udržení zdraví naší mikrobioty a tím i střevního zdraví.
Pro výrobu kysaného zelí jsou velmi užitečné pomůcky jako odstraňovač jádřinců zelí a mandolína se 3 noži. S touto velikostí nádoby lze fermentovat malé zelí (400-200 g) nebo polovinu velkého zelí.
Jak probíhá fermentace v fermentační nádobě
Fermentační nádoba je navržena tak, aby vytvořila ideální prostředí pro anaerobní fermentaci. Tato fermentace probíhá díky množení kyselých mléčných bakterií, kterým je poskytnuto ideální prostředí s vlhkostí, slaností a absencí kyslíku. Toho je dosaženo vložením zeleniny s nálevem dovnitř, přitlačením kamenem, který slouží jako závaží a zabraňuje vzniku vzduchových mezer mezi potravinami a zároveň brání jejich vyplavání na povrch. Po uzavření nádoby víčko zapadne do drážky, do které se nalévá voda. Tento systém tvoří bariéru mezi vnitřkem a vnějškem nádoby, fungující jako ventil, který umožňuje unikání fermentačních plynů (CO2) ven, aniž by dovnitř pronikl vzduch.
Fermentační nádoba má dvě madla pro pohodlnou manipulaci a obsahuje dva keramické kameny pro zatlačení a lisování zeleniny po naplnění nádoby. Pro efektivní a pohodlné vrstvené lisování se doporučuje používat dřevěnou lisovací tyč.
Tato fermentační nádoba používá stejný systém jako fermentační nádoby Mortier Pilon, které se liší materiálem v kontaktu s potravinou. U Mortier Pilon je to sklo, zatímco tato nádoba je vyrobena z keramiky bez těžkých kovů. Obě nádoby nepřenášejí toxiny do potravin.
- Keramika bez toxinů.
- Objem 1 litr.
- Závaží nebo kameny jsou keramické.
- Není vhodné do myčky nádobí.
- Výška bez víčka: 12 cm; s víčkem: 14,5 cm.
- Hmotnost 620 g.
- Průměr 11 cm.
Způsob užívání
- Předchozí čištění: odstranit zbytky prachu, nečistot nebo předchozí fermentace důkladným opláchnutím vodou jak uvnitř nádoby, tak na víčku. Nechat volně uschnout. Materiál, ze kterého je nádoba a víčko vyrobeno, umožňuje snadné čištění, protože neabsorbuje vodu a zabraňuje tak rozvoji mikroorganismů na povrchu, které by mohly ovlivnit chuť nakládaných potravin.
- Vložit zeleninu do nádoby a každou vrstvu zatlačit pomocí lisovací tyče, přičemž zajistit, aby byla zelenina pokryta vlastní šťávou a/nebo nálevem, přičemž ponechat volný prostor 4 až 6 cm od okraje.
- Umístit dva lisovací kameny na vrch zeleniny a uzavřít víčkem.
- Do drážky, kde je víčko zasazeno, nalít vodu, která bude sloužit jako těsnící bariéra. Doplnit vodu podle potřeby, aby během fermentačního procesu voda nevyschla.
- Nechat fermentovat po dobu určenou receptem a po dokončení procesu si vychutnat vlastní nakládané výrobky.
Složení Keramická nádoba na kvašení bílá 1 l
Keramika
Tato informace se může měnit. Konzultujte obal produktu.
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.