Keramická nádoba na kvašení šedá 5 l
Popis
Keramická fermentační nádoba o objemu 5 l, se dvěma polokruhovými kameny.
Indikace
Nádoba speciálně navržená tak, aby umožnila únik fermentačních plynů a zabránila vstupu vzduchu dovnitř. Pro bezpečnou a jednoduchou domácí fermentaci, k výrobě fermentovaných potravin jako je kysané zelí, kimchi a další nakládané produkty nebo „pickles“.
Lze fermentovat všechny druhy zeleniny, tato nádoba je tradičně známá pro výrobu kysaného zelí. Domácí výroba fermentovaných potravin zajišťuje, že máme kvalitní, čerstvé probiotika, která jsou důležitá pro udržení zdraví naší mikrobioty a tím i zdraví střev.
Pro výrobu kysaného zelí jsou velmi užitečné pomůcky jako vykrajovač jader zelí a mandolína se třemi noži. Díky velikosti této nádoby lze fermentovat 3-4 středně velká zelí (4-7 kg).
Jak probíhá fermentace v fermentační nádobě
Fermentační nádoba je navržena tak, aby vytvořila ideální prostředí pro anaerobní fermentaci. Tato fermentace probíhá díky množení kyselých mléčných bakterií, kterým je poskytnuto ideální prostředí vlhkosti, slanosti a absence kyslíku. Toho je dosaženo vložením zeleniny se solankou dovnitř, přitlačením kamenem, který působí jako závaží a zabraňuje vzniku vzduchových kapes mezi potravinami a zároveň brání jejich vyplavání na povrch. Po zavření nádoby víko zapadne do drážky, do které se nalévá voda. Tento systém funguje jako bariéra mezi vnitřkem a vnějškem nádoby a působí jako ventil, který umožňuje únik fermentačních plynů (CO2) ven, aniž by dovnitř pronikl vzduch.
Fermentační nádoba má dvě madla pro pohodlnou manipulaci a obsahuje dva keramické kameny k zatlačení zeleniny po naplnění nádoby. Pro efektivní a pohodlné vrstvené lisování se doporučuje používat dřevěnou lisovací tyč.
Tato fermentační nádoba využívá stejný systém jako fermentační nádoby Mortier Pilon, které se liší materiálem v kontaktu s potravinou. U Mortier Pilon je to sklo, zatímco tato nádoba je vyrobena z keramiky bez těžkých kovů. Obě nádoby nepřenášejí toxiny do potravin.
- Keramika bez toxických látek.
- Objem 5 litrů.
- Závaží nebo kameny jsou keramické.
- Není vhodné do myčky nádobí.
- Výška bez víka: 26,5 cm; s víkem: 31,5 cm.
- Hmotnost 5,5 kg.
- Průměr 24 cm.
Způsob užívání
- Předchozí čištění: odstraňte zbytky prachu, nečistot nebo předchozí fermentace důkladným opláchnutím vodou jak uvnitř nádoby, tak na víku. Nechte volně uschnout. Materiál, ze kterého je nádoba a víko vyrobeno, umožňuje snadné čištění, protože neabsorbuje vodu, čímž zabraňuje rozvoji mikroorganismů na povrchu, které by mohly změnit chuť nakládaných potravin.
- Vložte zeleninu do nádoby a každou vrstvu zatlačte pomocí lisovací tyče, ujistěte se, že je zelenina pokrytá vlastním šťávou a/nebo nálevem, přičemž ponechte volný prostor 4 až 6 cm od horního okraje.
- Umístěte dva lisovací kameny na vrchol zeleniny a zavřete víkem.
- Do drážky, kam se nasazuje víko, nalijte vodu, která bude sloužit jako těsnicí bariéra. Během fermentace vodu podle potřeby doplňujte, aby během procesu nechyběla.
- Nechte fermentovat po dobu určenou receptem a po dokončení procesu si vychutnejte vlastní nakládané potraviny.
Složení Keramická nádoba na kvašení šedá 5 l
Keramika
Tato informace se může změnit. Konzultujte obal produktu.
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.