Sada kefirko basic malá růžová
Popis
Malý růžový základní kit Kefirko od Kefirko je vše v jednom sada pro domácí výrobu kefíru, která vám umožní užívat si probiotika bez komplikací. Vytvořte si kefír za optimálních podmínek fermentace! Kontrolujte přívod vzduchu a vždy používejte vhodné příslušenství pro manipulaci s granulemi.
Tento kit Kefirko obsahuje:
- 1x Skleněná nádoba s ergonomickým a funkčním designem (848 ml)
- 1x Víčko s filtrem, které filtruje mléčné a vodní kefírové granule;
- 1x Průhledné víčko, které chrání kefír a kontroluje přívod vzduchu;
- 1x Lis na citron, pro přímé dochucení vodního kefíru;
- 1x Otočná stěrka, pro čištění víčka s filtrem;
- 1x Míchací tyčinka, pro bezpečnou manipulaci s kefírem a granulemi;
- 1x Uživatelský manuál s praktickými radami;
- 1x Kuchařka s lahodnými recepty na kefír a klíčky.
Indikace
Tipy
-
Teplota prostředí silně ovlivňuje intenzitu fermentace. V zimních měsících se doporučuje nechat kefír fermentovat v teplejším prostředí (ale ne přímo na slunci nebo u jiných silných zdrojů tepla). Například v nejteplejším místě v domě, nebo lze sklenici zabalit do deky. Z tohoto důvodu může doba aktivace granulí přesáhnout jeden týden. V takovém případě je třeba být trpělivý a častěji měnit mléko podle pokynů.
-
Když zjistíte, že granule tvoří jeden celek, je vhodné je jemně rozdělit rukou na menší kousky; tím se optimalizuje vstřebávání vitamínů a minerálů z mléka a zlepšuje se fermentační aktivita.
Jak aktivovat kefírové granule?
- Nalijte malé množství mléka při pokojové teplotě do skleněné nádoby a přidejte dehydrátované granule.
- Nechte fermentovat 24 hodin.
- Proceďte granule a mléko vyhoďte (na začátku, pokud jsou granule malé, může být potřeba použít jemnější sítko než má přiložený filtr).
- Opláchněte granule v teplé nechlorované vodě a opakujte první krok.
- Měňte mléko každých 24 hodin, dokud kefír nezačne fermentovat.
- Jakmile budete spokojeni s kefírem, použijte více mléka pro fermentaci.
Jaký druh mléka zvolit při aktivaci kefírových granulí?
Pro přípravu mléčného kefíru lze použít kravské, kozí, ovčí nebo rostlinné mléko. Nicméně se doporučuje zvolit čerstvé plnotučné nebo pasterizované mléko pro aktivaci.
Jak dlouho trvá reaktivace kefírových granulí?
Doba aktivace závisí na tom, jak dlouho byly granule bez potravy. Obvykle trvá aktivace mléčných kefírových granulí mezi 7 a 14 dny.
- Když se rozhodnete aktivovat kefírové granule, vložte je do teplého mléka. Pokuste se použít stejné mléko jako předtím (kravské, ovčí, kozí). Měňte mléko každých 24 hodin a jemně oplachujte granule v nechlorované vodě při každé výměně. Oplachování můžete přestat po třetím nebo čtvrtém dni.
- Pokračujte ve výměně mléka, dokud se granule neaktivují a nezačnou produkovat kefír. To může nastat velmi rychle, ale někdy to trvá až 2 týdny, pokud byly granule dlouho skladovány.
Co dělat, když jsou kefírové granule zpočátku malé a nerostou?
Někdy, pokud jsou kefírové granule zpočátku malé, není třeba se obávat, protože začnou růst; jindy jde pouze o části větších granulí, které se oddělily. Malé granule nejsou problém, pokud produkují dobrý kefír. Pokud máte obavy o ztrátu granulí, zkuste je přefiltrovat plastovým sítkem (kov nesmí přijít do kontaktu s kefírovými granulemi) s menšími oky, dokud nevyrostou.
Způsob užívání
Doporučuje se používat k přípravě mléčného nebo vodního kefíru a funguje také jako klíčící zařízení.
Podmínky skladování
Uchovávejte na chladném a suchém místě.
Složení Sada kefirko basic malá růžová
Vysoce kvalitní sklo.
Tato informace se může měnit. Konzultujte obal produktu.
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.