Šedá keramická fermentační nádoba 1 l
-
Dobrý produkt a velmi rychlé doručení. obchod vysoce doporučuji.
Bom produto e super rápida entrega. Loja altamente recomendável.
Přeloženo z naturitas.pt
Zobrazit originál
Šedá keramická fermentační nádoba 1 l recenzí
Na základě 1 recenze
-
5 hvězdy1
-
4 hvězdy0
-
3 hvězdy0
-
2 hvězdy0
-
1 hvězda0
Popis
Keramická fermentační nádoba o objemu 1 l, se dvěma polokruhovými kameny.
Indikace
Nádoba speciálně navržená tak, aby umožnila únik plynů fermentace a zabránila vstupu vzduchu dovnitř. Pro bezpečnou a snadnou domácí fermentaci za účelem získání fermentovaných potravin jako kysané zelí, kimči a dalších nakládaných potravin či "pickles".
Lze fermentovat všechny druhy zeleniny; tato nádoba je tradičně známá pro výrobu kysaného zelí. Domácí výroba fermentovaných potravin zajišťuje přítomnost vysoce kvalitních, čerstvých probiotik, která jsou velmi důležitá pro udržení zdraví naší mikrobioty a tím i střevního zdraví.
Pro přípravu kysaného zelí jsou velmi užitečné nástroje jako odstraňovač jadřinců zelí a mandolína se třemi noži. Velikost této nádoby umožňuje fermentovat malé zelí (400–200 g) nebo polovinu velkého zelí.
Jak probíhá fermentace v fermentační nádobě
Fermentační nádoba je navržena tak, aby vytvořila ideální prostředí pro anaerobní fermentaci. Tato fermentace probíhá díky množení kyselino mléčných bakterií, kterým je poskytnuto ideální prostředí vlhkosti, slanosti a absence kyslíku. Toho se dosahuje vložením zeleniny s nálevem dovnitř, lisováním kamenem, který působí jako závaží a zabraňuje vzniku vzduchových mezer mezi potravinami a zároveň brání jejich vyplavání na povrch. Po uzavření nádoby víčko zapadne do drážky, do které se nalije voda. Tento systém funguje jako bariéra mezi vnitřkem a vnějškem nádoby, fungující jako ventil, který umožňuje únik plynů fermentace (CO2) ven, aniž by dovnitř pronikl vzduch.
Fermentační nádoba má dvě ucha pro pohodlnou manipulaci a obsahuje dva keramické kameny k zatlačení a lisování zeleniny po naplnění nádoby. Pro efektivní a pohodlné lisování jednotlivých vrstev se doporučuje používat dřevěnou tlačící tyč.
Tato fermentační nádoba používá stejný systém jako fermentační nádoby Mortier Pilon, které se liší materiálem přicházejícím do kontaktu s potravinou. U Mortier Pilon je materiálem sklo, zatímco tato nádoba je vyrobena z keramiky bez těžkých kovů. Obě nádoby nepřenášejí toxiny do potravin.
- Keramika bez toxinů.
- Objem 1 litr.
- Závaží nebo kameny jsou keramické.
- Není vhodné do myčky nádobí.
- Výška bez víčka: 12 cm; s víčkem: 14,5 cm.
- Hmotnost 620 g.
- Průměr 11 cm.
Způsob užívání
- Předchozí čištění: odstranit zbytky prachu, nečistot nebo předchozí fermentace důkladným opláchnutím vodou jak uvnitř nádoby, tak na víčku. Nechat volně uschnout. Materiál, ze kterého je nádoba a víčko vyrobeno, umožňuje snadné čištění, protože neabsorbuje vodu, čímž zabraňuje rozvoji mikroorganismů na povrchu, které by mohly změnit chuť nakládaných potravin.
- Vložit zeleninu do nádoby a každou vrstvu zatlačit pomocí tlačící tyče, přičemž se ujistit, že jsou pokryty tekutinou ze samotné zeleniny a/nebo nálevem, přičemž nechat volný prostor 4 až 6 cm od horního okraje.
- Umístit dva lisovací kameny na vrch zeleniny a uzavřít víčkem.
- Do drážky, kde sedí víčko, nalít vodu, která bude sloužit jako těsnící bariéra. Doplňovat podle potřeby, aby během fermentace voda nevyschla.
- Nechat fermentovat po dobu stanovenou receptem a po ukončení procesu si vychutnat vlastní nakládané produkty.
Složení Šedá keramická fermentační nádoba 1 l
Keramika
Tato informace může být změněna. Konzultujte obal produktu.
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.