Schmitt
Šedá keramická nádoba na kvašení 2 l
705,27 Kč
Brzy skladem
Potřebujete pomoc?

Šedá keramická nádoba na kvašení 2 l

1 jednotka
Recenze obchodu (4,70 / 5) VYNIKAJÍCÍ
Dóza nebo keramická nádoba na kvašení o objemu 2 l, se dvěma polokruhovými kameny.
Zobrazit popis
705,27 Kč
Brzy skladem

Věrnostní body

Zakoupením tohoto produktu můžete při své další objednávce získat až

bodů = sleva

Jak to funguje?

Naturitas Club Získejte body za každý nákup Objednejte si a za každou utracenou libru získáte 5 slevových bodů. Nákup za 5 Kč = 1 bod

Naturitas Club Získejte další body za další akce Vyplňte svůj profil, přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo ohodnoťte produkty, které jste si objednali. Za každou akci získáte až 50 bodů

Naturitas Club Uplatněte své body při další objednávce A... získejte automatickou slevu po dokončení objednávky! 100 bodů: sleva 5 Kč

Recenze obchodu (4,70 / 5) VYNIKAJÍCÍ
  • Bezpečná platba pomocí:

    • visa
    • mastercard
    • maestro
    • paypal
    • klarna
    • google play
    • apple pay

Vrácení zboží

DProdukt můžete vrátit, pokud nebyl použit a je v originálním balení, do 14 dnů od potvrzeného data doručení objednávky.

Vysvětlíme vám krok za krokem, jak funguje vrácení objednávek:

  1. Kontaktujte prosím naše oddělení zákaznických služeb a uveďte číslo objednávky.
  2. Zabalte a připravte balík.
  3. Doručte balík dopravci.
  4. Počkejte na vrácení peněz na vámi zvolenou platební metodu.

Jak mohu požádat o vrácení peněz?

Popis

Otázky a odpovědi (0)

Popis

Dóza nebo keramická nádoba na kvašení o objemu 2 l, se dvěma polokruhovými kameny.

Indikace

Nádoba speciálně navržená tak, aby umožnila únik plynů vznikajících při kvašení a zabránila vniknutí vzduchu dovnitř. Pro bezpečné a snadné domácí kvašení, k získání fermentovaných potravin jako kysané zelí, kimči a další nakládané produkty či "pickles".

Lze fermentovat všechny druhy zeleniny, tato nádoba je tradičně známá pro výrobu kysaného zelí. Domácí výroba fermentovaných potravin zaručuje, že máme k dispozici vysoce kvalitní, čerstvé probiotika, která jsou důležitým přínosem pro udržení zdraví naší mikrobioty a tím i našeho střevního zdraví.

Pro výrobu kysaného zelí jsou velmi užitečné pomůcky jako odstraňovač jádra zelí a mandolína se 3 noži. Velikost této nádoby umožňuje fermentovat dvě malá zelí nebo jedno velké zelí (1,5 kg).

Jak probíhá kvašení v této fermentační nádobě

Fermentační nádoba je navržena tak, aby vytvořila ideální prostředí pro anaerobní kvašení. Toto kvašení probíhá díky množení kyselino-laktických bakterií za ideálních podmínek vlhkosti, slanosti a absence kyslíku. Toho se dosahuje vložením zeleniny se solankou do nádoby, zatlačením kamenem, který působí jako závaží a zabraňuje vzniku vzduchových kapes mezi potravinami a zároveň brání jejich vyplavání na povrch. Při zavření nádoby víčko zapadne do drážky, do které se nalévá voda. Tento systém funguje jako bariéra mezi vnitřkem a vnějškem nádoby a slouží jako ventil umožňující únik fermentačních plynů (CO2) ven, aniž by dovnitř pronikl vzduch.

Fermentační nádoba má dvě rukojeti pro pohodlné přenášení a obsahuje dva keramické kameny pro zatlačení a lisování zeleniny po naplnění nádoby. Pro efektivní a pohodlné lisování po vrstvách se doporučuje použít dřevěnou lisovací tyč.

Tato fermentační nádoba využívá stejný systém jako fermentační nádoby Mortier Pilon, které se liší materiálem, který přichází do kontaktu s potravinou. U Mortier Pilon je to sklo, zatímco tato nádoba je vyrobena z keramiky bez těžkých kovů. Obě nádoby nepřenášejí toxiny do potravin.

  • Keramika bez toxinů.
  • Objem 2 litry.
  • Závaží nebo kameny jsou keramické.
  • Není vhodné do myčky nádobí.
  • Výška bez víčka: 15,5 cm; s víčkem: 19,5 cm.
  • Hmotnost 2 kg.
  • Průměr 14 cm.

Způsob užívání

  1. Předchozí čištění: odstranit zbytky prachu, nečistot nebo předchozího kvašení důkladným opláchnutím vodou jak uvnitř nádoby, tak na víčku. Nechat volně uschnout. Materiál, ze kterého je nádoba a víčko vyrobeno, umožňuje snadné čištění, protože neabsorbuje vodu, což zabraňuje rozvoji mikroorganismů na povrchu, které by mohly změnit chuť nakládané zeleniny.
  2. Vložit zeleninu do nádoby a každou vrstvu zatlačit pomocí lisovací tyče, přičemž se ujistit, že je zelenina pokrytá vlastním šťávou a/nebo nálevem, přičemž ponechat volný prostor 4 až 6 cm od horního okraje.
  3. Umístit dva lisovací kameny na vrch zeleniny a uzavřít víčkem.
  4. Do drážky, kde sedí víčko, nalít vodu, která bude sloužit jako těsnící bariéra. Doplnit vodu podle potřeby, aby během procesu kvašení nezmizela.
  5. Nechat fermentovat po dobu stanovenou receptem a po dokončení procesu si vychutnat vlastní nakládanou zeleninu.

Složení Šedá keramická nádoba na kvašení 2 l

Keramika

 

Tato informace se může měnit. Konzultujte obal produktu.

SKU: LP-0181643
I874RH4O
  1. K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.

Otázky a odpovědi

Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.