Tsukemonoki lis na nakládanou zeleninu 1,2 l
Ušetřete s těmito balíčky
-
Velmi praktické a snadné použití
Très pratique et simple d'utilisation
Přeloženo z naturitas.fr
Zobrazit originál
Tsukemonoki lis na nakládanou zeleninu 1,2 l recenzí
Na základě 2 recenze
-
5 hvězdy2
-
4 hvězdy0
-
3 hvězdy0
-
2 hvězdy0
-
1 hvězda0
Popis
Tsukemonoki lis na nakládanou zeleninu 1,2 l od Terrasana je japonský nástroj, se kterým můžete snadno, rychle a hygienicky fermentovat ovoce a zeleninu doma. Tak můžete obohatit své jídlo během pár hodin!
Indikace
Fermentací svého jídla ho obohatíte a můžete prodloužit jeho trvanlivost. Můžete svému jídlu dodat lahodnou a jedinečnou chuť během pár hodin. Co se týče zeleniny, myslete zejména na tvrdší druhy jako řepa, zelí, mrkev, cibule a dýně. Měkčí zelenina, jako okurka, rajče a špenát, rychle změkne, proto ji fermentujte jen krátkou dobu. Ovoce lze také dobře fermentovat. Zejména broskve, švestky, meruňky a exotické ovoce jako ananas a mango.
Pravidla fermentace:
- Délka fermentace obvykle znamená silnější a kyselejší chutě. Proces fermentace je rychlejší, pokud je teplota rovna nebo blízká pokojové teplotě a vlhkost je vysoká.
- Zajistěte dobrou hygienu při používání lis na solanku a důkladně si myjte ruce před, během a po procesu.
- Použití příliš malé soli může způsobit, že produkty budou méně křupavé a v některých případech to může být nebezpečné kvůli růstu nevhodných bakterií.
Způsob užívání
Doporučuje se dodržovat pokyny k použití:
Krok 1: dejte 400 g své oblíbené nasekané zeleniny (nebo ovoce) do lis na solanku.
Krok 2: přidejte 2 lžíce genmai su, ume su nebo mirinu.
Krok 3: přidejte 1 čajovou lžičku bylinek (volitelné).
Krok 4: nasypte 6–8 g soli na zeleninu (2 % hmotnosti zeleniny).
Krok 5: počkejte několik hodin:
- 1 hodinu pro mírně fermentovanou chuť nebo několik dní pro skutečně fermentovanou chuť.
- 4 hodiny vždy bude v pořádku.
Krok 6: slijte zeleninu nebo ovoce a ochuťte například umeboshi, furikake nebo tahini.
Krok 7: uchovávejte v lednici po dobu 3 dnů.
Podmínky skladování
Uchovávejte na chladném a suchém místě.
Složení Tsukemonoki lis na nakládanou zeleninu 1,2 l
Tato informace se může měnit. Konzultujte obal produktu.
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.