Výrobce sýra kefirko dorado
-
Ještě jsem to nepoužil, ale nádoba je pevná a umožňuje pracovat s kefírem velmi čistě.
Aún no lo he usado, pero el recipiente es robusto y permite trabajar el kefir de manera muy limpia.
Přeloženo z naturitas.es
Zobrazit originál -
Velmi dobré, ale mělo by to mít dvě sítě
Muito bom mas devia ter duas redes
Přeloženo z naturitas.pt
Zobrazit originál
Výrobce sýra kefirko dorado recenzí
Na základě 2 recenze
-
5 hvězdy1
-
4 hvězdy1
-
3 hvězdy0
-
2 hvězdy0
-
1 hvězda0
Popis
Kefirko zlatý výrobce sýra Kefirko je vše v jednom sada pro domácí výrobu kefírového sýra. Užijte si lahodné domácí sýry bez komplikací. Jednoduše nechte kefír odkapat v košíku uvnitř lednice. Sýr bude kompaktnější, čím déle ho necháte odležet. Čistý probiotický sýr!
Sada Kefirko obsahuje:
- 1x Skleněná nádoba s ergonomickým a funkčním designem (848 ml)
- 1x Víčko, které chrání sýr před nasáváním pachů z jiných potravin
- 1x Lis na přípravu kompaktnějšího sýra nebo rostlinného mléka
- 1x Košík, který umožňuje efektivní odkapávání syrovátky
- 1x Kroužek, který zvětšuje kapacitu košíku a umožňuje přecedit více kefíru
- 1x Uživatelská příručka s praktickými radami
- 1x Kuchařka s lahodnými recepty na kefírový sýr.
Indikace
Tipy
-
Teplota prostředí výrazně ovlivňuje intenzitu fermentace. V zimních měsících se doporučuje nechat kefír fermentovat v teplejším prostředí (ale ne přímo na slunci nebo u silných zdrojů tepla). Například v nejteplejším místě domu, nebo lze sklenici zabalit do deky. Z tohoto důvodu může doba aktivace zrn kefíru přesáhnout jeden týden. V takovém případě je třeba být trpělivý a měnit mléko podle pokynů častěji.
-
Když zjistíte, že zrna tvoří jeden celek, je vhodné je jemně rozdělit rukou na menší kousky; tím se optimalizuje vstřebávání vitamínů a minerálů z mléka a zlepší se fermentační aktivita.
Jak aktivovat kefírová zrna?
- Nalijte malé množství mléka při pokojové teplotě do skleněné nádoby a přidejte sušená zrna.
- Nechte fermentovat 24 hodin.
- Slijte zrna a mléko vyhoďte (na začátku, pokud jsou zrna malá, může být potřeba použít jemnější sítko než má vestavěný cedník).
- Opláchněte zrna v teplé nekchlorované vodě a opakujte první krok.
- Měňte mléko každých 24 hodin, dokud kefír nezačne fermentovat.
- Jakmile jste spokojeni s kefírem, používejte více mléka pro fermentaci.
Jaký druh mléka zvolit při aktivaci kefírových zrn?
Pro přípravu kefíru lze použít kravské, kozí, ovčí nebo rostlinné mléko. Doporučuje se však použít plnotučné čerstvé nebo pasterizované mléko pro aktivaci.
Jak dlouho trvá reaktivace kefírových zrn?
Doba aktivace závisí na tom, jak dlouho byla zrna bez potravy. Obvykle je potřeba 7 až 14 dní k aktivaci kefírových zrn.
- Když se rozhodnete aktivovat zrna, vložte je do teplého mléka. Snažte se použít stejné mléko jako předtím (kravské, ovčí, kozí). Měňte mléko každých 24 hodin a jemně oplachujte zrna v nekchlorované vodě při každé výměně mléka. Oplachování můžete po třetím nebo čtvrtém dni přestat.
- Pokračujte ve výměně mléka, dokud se zrna neaktivují a nezačnou produkovat kefír. Toto může nastat velmi rychle, ale někdy to může trvat až 2 týdny, pokud byla zrna dlouho skladována.
Co dělat, když jsou kefírová zrna na začátku malá a nerostou?
Někdy, pokud jsou zrna na začátku malá, není třeba se obávat, protože začnou růst, jindy jsou to jen části větších zrn, které se oddělily. Malá zrna nejsou problém, pokud produkují dobrý kefír. Pokud se obáváte ztráty zrn, zkuste je přecedit přes plastové sítko (kov nesmí být použito se zrnky kefíru) s menšími oky, dokud nezvětší svůj objem.
Způsob užívání
Doporučuje se používat Kefirko cheese maker k přípravě sýrů, rostlinných mlék, čajů nebo kávy.
Podmínky skladování
Uchovávejte na chladném a suchém místě.
Složení Výrobce sýra kefirko dorado
Vysoce kvalitní sklo.
Tato informace může být změněna. Konzultujte obal produktu.
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.