Zelená keramická fermentační nádoba 10 l
-
Skvělý a levný produkt na papíře, ale bohužel doručený v kusech!! škoda. peníze mi byly velmi rychle vráceny, ale obal a způsob dopravy nebyly vhodné pro tento velmi křehký typ zboží.
Un produit super et pas cher sur le papier mais malheureusement livré en morceaux !! Dommage. J'ai été très vite remboursé mais l'emballage et le mode de transport n'était pas adapté à ce type d'article très fragile.
Přeloženo z naturitas.fr
Zobrazit originál -
Velmi dobrý produkt, velmi dobré zpracování.
Très bon produit, très bonne finition.
Přeloženo z naturitas.fr
Zobrazit originál -
Produkt odpovídá mé objednávce. rychlé doručení a v dobrém stavu. krásná zelená barva
použití pro kvašené produkty. (květák, fazole atd...) velmi praktické hydraulické víko, které zabraňuje zápachu a vnikání vzduchu do sklenice.
Produit conforme à ma commande. Livraison rapide et en bon état. Belle couleur verte. Utilisation pour produits lactofermentés. (Choux, haricots etc...) couvercle hydraulique très pratique pour éviter les odeurs et les entrées d'air dans le bocal.
Přeloženo z naturitas.fr
Zobrazit originál -
Dobrý materiál a zpracování. začal jsem ho používat k fermentaci různých druhů zeleniny a vychází skvěle! doporučuji.
Buen material y acabados. Lo he empezado a usar para fermentar diferentes tipos de verduras y salen genial! Recomendable.
Přeloženo z naturitas.es
Zobrazit originál -
Všechno proběhlo velmi dobře.
Tout c'est très bien passé.
Přeloženo z naturitas.fr
Zobrazit originál
Zelená keramická fermentační nádoba 10 l recenzí
Na základě 6 recenze
-
5 hvězdy5
-
4 hvězdy0
-
3 hvězdy0
-
2 hvězdy1
-
1 hvězda0
Popis
Keramická fermentační nádoba o objemu 10 l, se dvěma polokruhovými kameny.
Indikace
Nádoba speciálně navržená tak, aby umožnila únik fermentačních plynů a zabránila vstupu vzduchu dovnitř. Pro bezpečnou a jednoduchou domácí fermentaci a výrobu fermentovaných potravin jako kysané zelí, kimchi a dalších nakládaných zelenin nebo „pickles“.
Lze fermentovat všechny druhy zeleniny, tato nádoba je tradičně známá pro výrobu kysaného zelí. Domácí výroba fermentovaných potravin zajišťuje, že máme k dispozici kvalitní a čerstvé probiotika, která jsou důležitá pro udržení zdraví naší mikrobioty a tím i zdraví střev.
Pro přípravu kysaného zelí jsou velmi užitečné pomůcky jako vykrajovač jádřinců zelí a mandolína se 3 noži. S velikostí této nádoby lze fermentovat 6–8 středně velkých hlav zelí (10 kg).
Jak probíhá fermentace v fermentační nádobě
Fermentační nádoba je navržena tak, aby vytvořila ideální prostředí pro anaerobní fermentaci. Tato fermentace probíhá díky rozmnožování kyselých mléčných bakterií, kterým je poskytnuto ideální prostředí vlhkosti, slanosti a absence kyslíku. Toho se dosahuje vložením zeleniny s nálevem dovnitř, přičemž je zelenina zatížena kamenem, který ji stlačuje a zabraňuje vzniku vzduchových kapes mezi potravinami a zároveň brání jejich vyplavání na povrch. Po zavření nádoby víko zapadá do drážky, kde je voda. Tento systém funguje jako bariéra mezi vnitřkem a vnějškem nádoby a umožňuje unikání fermentačních plynů (CO2) ven, aniž by dovnitř pronikl vzduch.
Fermentační nádoba má dvě madla pro pohodlnou manipulaci a obsahuje dva keramické kameny pro zatlačení a lisování zeleniny po naplnění nádoby. Pro efektivní a pohodlné vrstvení a lisování se doporučuje použít dřevěnou lisovací tyč.
Tato fermentační nádoba využívá stejný systém jako fermentační nádoby Mortier Pilon, které se liší materiálem přicházejícím do kontaktu s potravinou. U Mortier Pilon je materiálem sklo, zatímco tato nádoba je vyrobena z keramiky bez těžkých kovů. Obě nádoby nepřenášejí toxiny do potravin.
- Keramika bez toxických látek.
- Objem 10 litrů.
- Zatěžovací kameny jsou keramické.
- Není vhodné do myčky nádobí.
- Výška bez víka: 31,5 cm; s víkem: 37,5 cm.
- Hmotnost 7,3 kg.
- Průměr 28 cm.
Způsob užívání
- Předchozí čištění: odstranění zbytků prachu, nečistot nebo z předchozí fermentace důkladným opláchnutím vodou jak uvnitř nádoby, tak na víku. Nechat volně uschnout. Materiál, ze kterého je nádoba a víko vyrobeno, umožňuje snadné čištění, protože neabsorbuje vodu, čímž zabraňuje rozvoji mikroorganismů na povrchu, které by mohly změnit chuť nakládané zeleniny.
- Vložit zeleninu do nádoby a každou vrstvu stlačit pomocí lisovací tyče, přičemž je třeba zajistit, aby byla zelenina ponořena v tekutině z vlastních zelenin a/nebo ve slaném nálevu, přičemž nechat volný prostor 4 až 6 cm od horního okraje.
- Umístit dva lisovací kameny na vrchní část zeleniny a zavřít víkem.
- Do drážky, kde se nasazuje víko, nalít vodu, která bude sloužit jako těsnící bariéra. V případě potřeby doplňovat vodu, aby během fermentačního procesu nevyschla.
- Nechat fermentovat po dobu stanovenou receptem a po ukončení procesu si vychutnat vlastní nakládanou zeleninu.
Složení Zelená keramická fermentační nádoba 10 l
Keramika
Tato informace se může měnit. Konzultujte obal produktu.
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.