Zelená keramická nádoba na kvašení 1 l
Popis
Keramická fermentační nádoba o objemu 1 l, se dvěma polokruhovými kameny.
Indikace
Nádoba speciálně navržená tak, aby umožnila únik plynů fermentace a zabránila vstupu vzduchu dovnitř. Pro bezpečnou a jednoduchou domácí fermentaci k získání fermentovaných potravin jako kysané zelí, kimchi a dalších nakládaných pokrmů či „pickles“.
Lze fermentovat všechny druhy zeleniny, tato nádoba je tradičně známá pro přípravu kysaného zelí. Domácí výroba fermentovaných potravin zajišťuje, že máme vysoce kvalitní, čerstvé probiotika, která jsou důležitým přínosem pro udržení zdraví naší mikrobioty a tím i střevního zdraví.
Pro přípravu kysaného zelí jsou velmi užitečné pomůcky jako odstraňovač jádřinců zelí a mandolína s 3 noži. S velikostí této nádoby lze fermentovat malé zelí (400-200 g) nebo polovinu velkého zelí.
Jak probíhá fermentace v fermentační nádobě
Fermentační nádoba je navržena tak, aby vytvořila ideální prostředí pro anaerobní fermentaci. Tato fermentace nastává rozmnožením kyselých mléčných bakterií za poskytnutí ideálních podmínek vlhkosti, slanosti a absence kyslíku. Toho se dosahuje vložením zeleniny s nálevem dovnitř, přitlačením kamenem, který slouží jako závaží a zabraňuje vzniku vzduchových mezer mezi potravinami a zároveň brání jejich vynoření na povrch. Po uzavření nádoby víčkem, které zapadá do drážky naplněné vodou, vzniká bariéra mezi vnitřkem a vnějškem nádoby, fungující jako ventil umožňující únik plynů fermentace (CO2) ven, aniž by do nádoby pronikl vzduch.
Fermentační nádoba má dvě madla pro pohodlnou manipulaci a obsahuje dva keramické kameny pro přitlačení zeleniny po naplnění nádoby. Pro efektivní a pohodlné vrstvené přitlačování se doporučuje použít dřevěnou lisovací tyč.
Tato fermentační nádoba používá stejný systém jako fermentační nádoby Mortier Pilon, lišící se materiálem v kontaktu s potravinou. U Mortier Pilon je to sklo, zatímco tato nádoba je vyrobena z keramiky bez těžkých kovů. Obě nádoby nepřenášejí do potravin toxické látky.
- Keramika bez toxických látek.
- Objem 1 litr.
- Závaží neboli kameny jsou keramické.
- Není vhodné do myčky nádobí.
- Výška bez víčka: 12 cm; s víčkem: 14,5 cm.
- Hmotnost 620 g.
- Průměr 11 cm.
Způsob užívání
- Předchozí čištění: odstranit zbytky prachu, nečistot nebo předchozí fermentace důkladným opláchnutím vodou jak uvnitř nádoby, tak na víčku. Nechat volně uschnout. Materiál, ze kterého je nádoba a víčko vyrobeno, umožňuje snadné čištění, protože neabsorbuje vodu, čímž zabraňuje rozmnožování mikroorganismů na povrchu, které by mohly změnit chuť nakládaných potravin.
- Vložit zeleninu do nádoby a každou vrstvu přitlačit pomocí lisovací tyče, přičemž se ujistit, že je zelenina pokrytá šťávou ze zeleniny a/nebo nálevem, ponechat volný prostor 4 až 6 cm od horního okraje.
- Umístit dva lisovací kameny na vršek zeleniny a uzavřít víčkem.
- Do drážky, kde sedí víčko, nalít vodu, která poslouží jako těsnící bariéra. Doplňovat vodu podle potřeby, aby během fermentace nevyschla.
- Nechat fermentovat po dobu určenou receptem a po dokončení procesu si vychutnat vlastní nakládané potraviny.
Složení Zelená keramická nádoba na kvašení 1 l
Keramika
Tato informace může být změněna. Konzultujte obal produktu.
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.