Schmitt
Zelená keramická nádoba na kvašení 1 l
556,97 Kč
Brzy skladem
Potřebujete pomoc?

Zelená keramická nádoba na kvašení 1 l

1 jednotka
Recenze obchodu (4,70 / 5) VYNIKAJÍCÍ
Keramická fermentační nádoba o objemu 1 l, se dvěma polokruhovými kameny.
Zobrazit popis
556,97 Kč
Brzy skladem

Věrnostní body

Zakoupením tohoto produktu můžete při své další objednávce získat až

bodů = sleva

Jak to funguje?

Naturitas Club Získejte body za každý nákup Objednejte si a za každou utracenou libru získáte 5 slevových bodů. Nákup za 5 Kč = 1 bod

Naturitas Club Získejte další body za další akce Vyplňte svůj profil, přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo ohodnoťte produkty, které jste si objednali. Za každou akci získáte až 50 bodů

Naturitas Club Uplatněte své body při další objednávce A... získejte automatickou slevu po dokončení objednávky! 100 bodů: sleva 5 Kč

Recenze obchodu (4,70 / 5) VYNIKAJÍCÍ
  • Bezpečná platba pomocí:

    • visa
    • mastercard
    • maestro
    • paypal
    • klarna
    • google play
    • apple pay

Vrácení zboží

DProdukt můžete vrátit, pokud nebyl použit a je v originálním balení, do 14 dnů od potvrzeného data doručení objednávky.

Vysvětlíme vám krok za krokem, jak funguje vrácení objednávek:

  1. Kontaktujte prosím naše oddělení zákaznických služeb a uveďte číslo objednávky.
  2. Zabalte a připravte balík.
  3. Doručte balík dopravci.
  4. Počkejte na vrácení peněz na vámi zvolenou platební metodu.

Jak mohu požádat o vrácení peněz?

Popis

Otázky a odpovědi (0)

Popis

Keramická fermentační nádoba o objemu 1 l, se dvěma polokruhovými kameny.

Indikace

Nádoba speciálně navržená tak, aby umožnila únik plynů fermentace a zabránila vstupu vzduchu dovnitř. Pro bezpečnou a jednoduchou domácí fermentaci k získání fermentovaných potravin jako kysané zelí, kimchi a dalších nakládaných pokrmů či „pickles“.

Lze fermentovat všechny druhy zeleniny, tato nádoba je tradičně známá pro přípravu kysaného zelí. Domácí výroba fermentovaných potravin zajišťuje, že máme vysoce kvalitní, čerstvé probiotika, která jsou důležitým přínosem pro udržení zdraví naší mikrobioty a tím i střevního zdraví.

Pro přípravu kysaného zelí jsou velmi užitečné pomůcky jako odstraňovač jádřinců zelí a mandolína s 3 noži. S velikostí této nádoby lze fermentovat malé zelí (400-200 g) nebo polovinu velkého zelí.

Jak probíhá fermentace v fermentační nádobě

Fermentační nádoba je navržena tak, aby vytvořila ideální prostředí pro anaerobní fermentaci. Tato fermentace nastává rozmnožením kyselých mléčných bakterií za poskytnutí ideálních podmínek vlhkosti, slanosti a absence kyslíku. Toho se dosahuje vložením zeleniny s nálevem dovnitř, přitlačením kamenem, který slouží jako závaží a zabraňuje vzniku vzduchových mezer mezi potravinami a zároveň brání jejich vynoření na povrch. Po uzavření nádoby víčkem, které zapadá do drážky naplněné vodou, vzniká bariéra mezi vnitřkem a vnějškem nádoby, fungující jako ventil umožňující únik plynů fermentace (CO2) ven, aniž by do nádoby pronikl vzduch.

Fermentační nádoba má dvě madla pro pohodlnou manipulaci a obsahuje dva keramické kameny pro přitlačení zeleniny po naplnění nádoby. Pro efektivní a pohodlné vrstvené přitlačování se doporučuje použít dřevěnou lisovací tyč.

Tato fermentační nádoba používá stejný systém jako fermentační nádoby Mortier Pilon, lišící se materiálem v kontaktu s potravinou. U Mortier Pilon je to sklo, zatímco tato nádoba je vyrobena z keramiky bez těžkých kovů. Obě nádoby nepřenášejí do potravin toxické látky.

  • Keramika bez toxických látek.
  • Objem 1 litr.
  • Závaží neboli kameny jsou keramické.
  • Není vhodné do myčky nádobí.
  • Výška bez víčka: 12 cm; s víčkem: 14,5 cm.
  • Hmotnost 620 g.
  • Průměr 11 cm.

Způsob užívání

  1. Předchozí čištění: odstranit zbytky prachu, nečistot nebo předchozí fermentace důkladným opláchnutím vodou jak uvnitř nádoby, tak na víčku. Nechat volně uschnout. Materiál, ze kterého je nádoba a víčko vyrobeno, umožňuje snadné čištění, protože neabsorbuje vodu, čímž zabraňuje rozmnožování mikroorganismů na povrchu, které by mohly změnit chuť nakládaných potravin.
  2. Vložit zeleninu do nádoby a každou vrstvu přitlačit pomocí lisovací tyče, přičemž se ujistit, že je zelenina pokrytá šťávou ze zeleniny a/nebo nálevem, ponechat volný prostor 4 až 6 cm od horního okraje.
  3. Umístit dva lisovací kameny na vršek zeleniny a uzavřít víčkem.
  4. Do drážky, kde sedí víčko, nalít vodu, která poslouží jako těsnící bariéra. Doplňovat vodu podle potřeby, aby během fermentace nevyschla.
  5. Nechat fermentovat po dobu určenou receptem a po dokončení procesu si vychutnat vlastní nakládané potraviny.

Složení Zelená keramická nádoba na kvašení 1 l

Keramika

 

Tato informace může být změněna. Konzultujte obal produktu.

SKU: LP-0181650
ZOUOQOCL
  1. K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.

Otázky a odpovědi

Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.