Zelená keramická nádoba na kvašení 2 l
-
Velmi rychlé a pečlivé odeslání.
Envoi très rapide et soigné.
Přeloženo z naturitas.fr
Zobrazit originál
Zelená keramická nádoba na kvašení 2 l recenzí
Na základě 1 recenze
-
5 hvězdy1
-
4 hvězdy0
-
3 hvězdy0
-
2 hvězdy0
-
1 hvězda0
Popis
Keramická fermentační nádoba o objemu 2 l, se dvěma polokruhovými kameny.
Indikace
Nádoba speciálně navržená tak, aby umožnila únik plynů fermentace a zabránila vniknutí vzduchu dovnitř. Pro bezpečnou a jednoduchou domácí fermentaci, za účelem získání fermentovaných potravin jako kysané zelí, kimchi a dalších nakládaných produktů nebo "pickles".
Lze fermentovat všechny druhy zeleniny, přičemž tato nádoba je tradičně známá pro výrobu kysaného zelí. Domácí výroba fermentovaných potravin zajišťuje vysokou kvalitu probiotik, čerstvost a je významným přínosem pro udržení zdraví naší mikrobioty a tím i střevního zdraví.
Pro výrobu kysaného zelí jsou velmi užitečné pomůcky jako vykrajovač jádra zelí a mandolína se třemi noži. Díky velikosti této nádoby lze fermentovat dvě malá zelí nebo jedno velké (1,5 kg).
Jak probíhá fermentace v fermentační nádobě
Fermentační nádoba je navržena tak, aby vytvořila ideální prostředí pro anaerobní fermentaci. Tato fermentace probíhá díky množení kyselých mléčných bakterií, kterým je zajištěno ideální prostředí co do vlhkosti, slanosti a absence kyslíku. Toho je dosaženo vložením zeleniny se solankou dovnitř, zatlačením kamenem, který slouží jako závaží a zabraňuje vzniku vzduchových kapes mezi potravinami a zároveň brání jejich vynoření na povrch. Po uzavření nádoby víkem je víko zasazeno do drážky, do které se nalévá voda. Tento systém funguje jako bariéra mezi vnitřkem a vnějškem nádoby a jako ventil, který umožňuje únik plynů fermentace (CO2) ven, aniž by dovnitř pronikl vzduch.
Fermentační nádoba má dvě uši pro pohodlné přenášení a obsahuje dva keramické kameny pro zatlačení a lisování zeleniny po naplnění nádoby. Pro efektivní a pohodlné lisování jednotlivých vrstev se doporučuje použít dřevěnou lisovací tyč.
Tato fermentační nádoba používá stejný systém jako fermentační nádoby Mortier Pilon, které se liší materiálem přicházejícím do styku s potravinou. U Mortier Pilon je materiálem sklo, zatímco tato nádoba je vyrobena z keramiky bez těžkých kovů. Obě nádoby nepřenášejí toxiny do potravin.
- Keramika bez toxinů.
- Objem 2 litry.
- Závaží neboli kameny jsou keramické.
- Není vhodné do myčky nádobí.
- Výška bez víka: 15,5 cm; s víkem: 19,5 cm.
- Hmotnost 2 kg.
- Průměr 14 cm.
Způsob užívání
- Předchozí čištění: odstranit zbytky prachu, nečistot nebo předchozí fermentace důkladným opláchnutím vodou jak uvnitř nádoby, tak i víka. Nechat volně uschnout. Materiál, ze kterého je nádoba a víko vyrobeno, umožňuje snadné čištění, protože neabsorbuje vodu, čímž zabraňuje rozvoji mikroorganismů na povrchu, které by mohly změnit chuť nakládaných potravin.
- Vložit zeleninu do nádoby a každou vrstvu zatlačit pomocí lisovací tyče, přičemž se ujistit, že je zelenina pokrytá vlastní šťávou a/nebo nálevem, přičemž ponechat volný prostor o výšce 4 až 6 cm.
- Umístit dva lisovací kameny na vrchní část zeleniny a uzavřít víkem.
- Do drážky, kam se vkládá víko, nalít vodu, která slouží jako těsnící bariéra. Doplnit vodu podle potřeby, aby během fermentace nevyschla.
- Nechat fermentovat po dobu určenou receptem a po dokončení procesu si vychutnat vlastní nakládané produkty.
Složení Zelená keramická nádoba na kvašení 2 l
Keramika
Tato informace může být změněna. Konzultujte obal produktu.
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.