Schmitt
Zelená keramická nádoba na kvašení 5 l
1 270,48 Kč
Brzy skladem
Potřebujete pomoc?

Zelená keramická nádoba na kvašení 5 l

1 jednotka
Recenze obchodu (4,70 / 5) VYNIKAJÍCÍ
Keramická fermentační nádoba o objemu 5 l, se dvěma polokruhovými kameny.
Zobrazit popis
1 270,48 Kč
Brzy skladem

Věrnostní body

Zakoupením tohoto produktu můžete při své další objednávce získat až

bodů = sleva

Jak to funguje?

Naturitas Club Získejte body za každý nákup Objednejte si a za každou utracenou libru získáte 5 slevových bodů. Nákup za 5 Kč = 1 bod

Naturitas Club Získejte další body za další akce Vyplňte svůj profil, přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo ohodnoťte produkty, které jste si objednali. Za každou akci získáte až 50 bodů

Naturitas Club Uplatněte své body při další objednávce A... získejte automatickou slevu po dokončení objednávky! 100 bodů: sleva 5 Kč

Recenze obchodu (4,70 / 5) VYNIKAJÍCÍ
  • Bezpečná platba pomocí:

    • visa
    • mastercard
    • maestro
    • paypal
    • klarna
    • google play
    • apple pay

Vrácení zboží

DProdukt můžete vrátit, pokud nebyl použit a je v originálním balení, do 14 dnů od potvrzeného data doručení objednávky.

Vysvětlíme vám krok za krokem, jak funguje vrácení objednávek:

  1. Kontaktujte prosím naše oddělení zákaznických služeb a uveďte číslo objednávky.
  2. Zabalte a připravte balík.
  3. Doručte balík dopravci.
  4. Počkejte na vrácení peněz na vámi zvolenou platební metodu.

Jak mohu požádat o vrácení peněz?

Popis

Otázky a odpovědi (0)

Popis

Keramická fermentační nádoba o objemu 5 l, se dvěma polokruhovými kameny.

Indikace

Nádoba speciálně navržená tak, aby umožňovala únik fermentačních plynů a zabránila přístupu vzduchu dovnitř. Pro bezpečnou a jednoduchou domácí fermentaci za účelem získání fermentovaných potravin jako kysané zelí, kimchi a dalších nakládaných produktů či "pickles".

Lze fermentovat všechny druhy zeleniny, přičemž tato nádoba je tradičně známá pro výrobu kysaného zelí. Domácí výroba fermentovaných potravin zaručuje dostupnost vysoce kvalitních, čerstvých probiotik, která jsou velmi důležitá pro udržení zdraví naší mikrobioty a tím i zdraví střev.

Pro výrobu kysaného zelí jsou velmi užitečné pomůcky jako odstraňovač jádřinců zelí a mandolína s 3 noži. S touto velikostí nádoby lze fermentovat 3-4 střední zelí (4-7 kg).

Jak probíhá fermentace v fermentační nádobě

Fermentační nádoba je navržena tak, aby vytvořila ideální prostředí pro anaerobní fermentaci. Tato fermentace probíhá díky množení mléčných bakterií, kterým je poskytnuto ideální prostředí vlhkosti, slanosti a absence kyslíku. To se dosahuje vložením zeleniny s nálevem do nádoby, zatlačením kamenem, který slouží jako závaží a zabraňuje vzniku vzduchových kapes mezi potravinami a zároveň brání jejich vynoření na povrch. Při zavření nádoby víko zapadne do drážky, do které se nalije voda. Tento systém funguje jako bariéra mezi vnitřkem a vnějškem nádoby, působí jako ventil, který umožňuje únik fermentačních plynů (CO2) ven, aniž by dovnitř pronikl vzduch.

Fermentační nádoba má dvě madla pro pohodlný přenos a obsahuje dva keramické kameny pro zatlačení a lisování zeleniny po naplnění nádoby. Pro efektivní a pohodlné vrstvené lisování se doporučuje použít dřevěnou lisovací tyč.

Tato fermentační nádoba používá stejný systém jako fermentační nádoby Mortier Pilon, které se liší materiálem, který je v kontaktu s potravinou. U Mortier Pilon je to sklo, zatímco tato nádoba je vyrobena z keramiky bez těžkých kovů. Obě nádoby nepřenášejí toxiny do potravin.

  • Keramika bez toxinů.
  • Objem 5 litrů.
  • Závaží nebo kameny jsou keramické.
  • Není vhodné do myčky nádobí.
  • Výška bez víka: 26,5 cm; s víkem: 31,5 cm.
  • Hmotnost 5,5 kg.
  • Průměr 24 cm.

Způsob užívání

  1. Předchozí čištění: odstranit zbytky prachu, nečistot nebo předchozí fermentace důkladným opláchnutím vodou jak uvnitř nádoby, tak i víka. Nechat volně uschnout. Materiál, ze kterého je nádoba a víko vyrobeny, umožňuje snadné čištění, protože neabsorbuje vodu, čímž brání rozvoji mikroorganismů na povrchu, které by mohly ovlivnit chuť nakládaných potravin.
  2. Vložit zeleninu do nádoby a každou vrstvu zatlačit pomocí lisovací tyče, přičemž se ujistit, že je zelenina pokryta tekutinou ze samotné zeleniny a/nebo nálevem, přičemž ponechat volný prostor 4 až 6 cm od hladiny.
  3. Umístit dva lisovací kameny na vrch zeleniny a zavřít víkem.
  4. Do drážky, kam se zasazuje víko, nalít vodu, která bude sloužit jako těsnící bariéra. V případě potřeby vodu doplňovat, aby během fermentace nevyschla.
  5. Nechat fermentovat po dobu stanovenou receptem a po ukončení procesu si vychutnat vlastní nakládané produkty.

Složení Zelená keramická nádoba na kvašení 5 l

Keramika

 

Tato informace může být změněna. Konzultujte obal produktu.

SKU: LP-0181658
00EN0BX0
  1. K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.

Otázky a odpovědi

Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.