Zelená keramická nádoba na kvašení 5 l
Popis
Keramická fermentační nádoba o objemu 5 l, se dvěma polokruhovými kameny.
Indikace
Nádoba speciálně navržená tak, aby umožňovala únik fermentačních plynů a zabránila přístupu vzduchu dovnitř. Pro bezpečnou a jednoduchou domácí fermentaci za účelem získání fermentovaných potravin jako kysané zelí, kimchi a dalších nakládaných produktů či "pickles".
Lze fermentovat všechny druhy zeleniny, přičemž tato nádoba je tradičně známá pro výrobu kysaného zelí. Domácí výroba fermentovaných potravin zaručuje dostupnost vysoce kvalitních, čerstvých probiotik, která jsou velmi důležitá pro udržení zdraví naší mikrobioty a tím i zdraví střev.
Pro výrobu kysaného zelí jsou velmi užitečné pomůcky jako odstraňovač jádřinců zelí a mandolína s 3 noži. S touto velikostí nádoby lze fermentovat 3-4 střední zelí (4-7 kg).
Jak probíhá fermentace v fermentační nádobě
Fermentační nádoba je navržena tak, aby vytvořila ideální prostředí pro anaerobní fermentaci. Tato fermentace probíhá díky množení mléčných bakterií, kterým je poskytnuto ideální prostředí vlhkosti, slanosti a absence kyslíku. To se dosahuje vložením zeleniny s nálevem do nádoby, zatlačením kamenem, který slouží jako závaží a zabraňuje vzniku vzduchových kapes mezi potravinami a zároveň brání jejich vynoření na povrch. Při zavření nádoby víko zapadne do drážky, do které se nalije voda. Tento systém funguje jako bariéra mezi vnitřkem a vnějškem nádoby, působí jako ventil, který umožňuje únik fermentačních plynů (CO2) ven, aniž by dovnitř pronikl vzduch.
Fermentační nádoba má dvě madla pro pohodlný přenos a obsahuje dva keramické kameny pro zatlačení a lisování zeleniny po naplnění nádoby. Pro efektivní a pohodlné vrstvené lisování se doporučuje použít dřevěnou lisovací tyč.
Tato fermentační nádoba používá stejný systém jako fermentační nádoby Mortier Pilon, které se liší materiálem, který je v kontaktu s potravinou. U Mortier Pilon je to sklo, zatímco tato nádoba je vyrobena z keramiky bez těžkých kovů. Obě nádoby nepřenášejí toxiny do potravin.
- Keramika bez toxinů.
- Objem 5 litrů.
- Závaží nebo kameny jsou keramické.
- Není vhodné do myčky nádobí.
- Výška bez víka: 26,5 cm; s víkem: 31,5 cm.
- Hmotnost 5,5 kg.
- Průměr 24 cm.
Způsob užívání
- Předchozí čištění: odstranit zbytky prachu, nečistot nebo předchozí fermentace důkladným opláchnutím vodou jak uvnitř nádoby, tak i víka. Nechat volně uschnout. Materiál, ze kterého je nádoba a víko vyrobeny, umožňuje snadné čištění, protože neabsorbuje vodu, čímž brání rozvoji mikroorganismů na povrchu, které by mohly ovlivnit chuť nakládaných potravin.
- Vložit zeleninu do nádoby a každou vrstvu zatlačit pomocí lisovací tyče, přičemž se ujistit, že je zelenina pokryta tekutinou ze samotné zeleniny a/nebo nálevem, přičemž ponechat volný prostor 4 až 6 cm od hladiny.
- Umístit dva lisovací kameny na vrch zeleniny a zavřít víkem.
- Do drážky, kam se zasazuje víko, nalít vodu, která bude sloužit jako těsnící bariéra. V případě potřeby vodu doplňovat, aby během fermentace nevyschla.
- Nechat fermentovat po dobu stanovenou receptem a po ukončení procesu si vychutnat vlastní nakládané produkty.
Složení Zelená keramická nádoba na kvašení 5 l
Keramika
Tato informace může být změněna. Konzultujte obal produktu.
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.