Esenciální olej z černého pepře
Popis
Esenciální olej z černého pepře od Marnys získaný destilací parou ze semen.
Vlastnosti a přínosy Esenciální olej z černého pepře
Patří do čeledi pepřovitých, je to popínavá rostlina, která může dorůst více než 4 m. Pochází z Indie a je hojně používána k potlačení chuti fermentovaných potravin. Do Evropy ji zavedl Alexandr Veliký, přičemž arabská civilizace kontrolovala její obchod až do pádu Byzantské říše, kdy se Benátky staly centrem obchodu s kořením. Její vysoká hodnota vedla k hledání jiných obchodních cest.
Esenciální olej z černého pepře je pálivý, silný a ostrý. Mírně připomíná hřebíčkový olej, ale je mnohem jemnější. Může se lišit barvou od světle jantarové po žlutozelenou a má vodnatou viskozitu. Je to vynikající ingredience k ochucení kulinářských přípravků a zároveň umožňuje snížit použití soli v nich.
Jak užívat Esenciální olej z černého pepře?
Doporučuje se vždy užívat zředěné, 1-2 kapky, v 250 g potravy (šťáva, bylinný čaj, salát, …). Maximálně 1× denně
Složení Esenciální olej z černého pepře
Esenciální olej z černého pepře.
Tato informace se může změnit. Zkontrolujte obal produktu.
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.