Ořešák
Popis
Ořešák od El Naturalista, třísloviny mu dodávají stahující vlastnosti; juglon antiseptické a keratinizační. Považuje se také za aperitivní, trávicí, čisticí a mírně hypoglykemický.
Vlastnosti a přínosy Ořešák
Navíc má ořešák vlastnosti, které mu přisuzují antispazmodické, hojivé a také antihelmintické účinky. V menší míře má ořešák diuretické vlastnosti. Hlavní léčebné přínosy ořešáku jsou: Jako antispazmodikum se ořešák často používá k léčbě žaludečních potíží, zejména křečí a průjmů, tyto aplikace mohou být prováděny jak u dětí, tak u dospělých. Ořešák má mírné diuretické vlastnosti, proto stimuluje funkci ledvin a vylučování tekutin z organismu. Jako diuretikum je velmi vhodný k léčbě případů močových infekcí a cystitidy. Také pomáhá detoxikovat organismus. Ořešák má antihelmintické vlastnosti, proto je velmi doporučován k léčbě případů střevních parazitů. Návary z listů ořešáku se často používají jako aperitivy, proto se doporučuje jejich konzumace při nechuti k jídlu nebo před jídlem, jednoduše ke stimulaci chuti k jídlu. Návary z listů ořešáku jsou velmi užitečné k čištění ran, protože díky svým antiseptickým a hojivým vlastnostem pomáhají předcházet infekcím ran a také usnadňují proces hojení.
Jak užívat Ořešák?
Doporučuje se pro vnitřní i vnější použití při oplachování, obkladech, kloktání, výplachu střev nebo vaginálních irigacích. Pro vnitřní použití vařit 2 minuty. Nechat 15 minut odstát. Pít tři nebo více šálků denně, nalačno nebo mezi jídly.
Složení Ořešák
Karoten, vitamín C, inositol, kyselina galová, juglon, katechiny, juglandin, pyrogallol.
Tato informace se může změnit. Konzultujte obal produktu.
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.