Čokoláda 100% peru bio
Ušetřete s těmito balíčky
Popis
Čokoláda eathica 100 % kakaa Peru. Hořká čokoláda s 100% čistým kakaem původu. Žádný cukr. Udržitelný obal 100 % recyklovatelný
Indikace
Jedná se o bio hořkou čokoládu s 100 % kakaa pocházejícího z Peru, s intenzivní chutí a ovocnými tóny, pocházející z ekologického zemědělství a spravedlivého obchodu. Toto kakao je produkováno organizací ComercioJusto Alto Urubumba a také zpracováno v Peru společností Norandino.
Nákupem této tabulky přispíváte ke změně života 1 000 rodin z družstev Norandino a Alto Urubamba v Peru.
Producenti z této oblasti pracovali na zachování původních odrůd ohrožených rychlým šířením hybridních odrůd.
Kromě toho díky podpoře malých venkovských producentů, kteří jsou zavázáni svému okolí, chráníme zvířata jako je andský medvěd.
Výhody dobrého ekologického kakaa Kakao je zdrojem vlákniny (obsahuje 33 g/100 g) a obsahuje vitamíny B2 a B3 a minerály jako železo, zinek, hořčík a fosfor.
Obsahuje také další nevyživující sloučeniny, jako jsou kofein a teobromin, které mají stimulační účinek na centrální nervový systém.
Další výhody pro výrobní komunity.
Kakao je v současnosti velmi cenný produkt podléhající velkým spekulativním pohybům na trhu.
Přibližně 50 milionů lidí po celém světě závisí přímo či nepřímo na pěstování kakaa a většina žije ve velmi nejistých podmínkách kvůli nerovnováze v kontrole různých fází výroby kakaa (sklizeň, mletí kakaa a výroba čokolády).
Spravedlivý obchod, zajišťující spravedlivou cenu nezávislou na trhu a přirážku, dává malým producentům větší autonomii a rozvojové schopnosti, ale Ethiquable a Ideas šly dále s tímto novým projektem, který ožívá v čokoládách eathica:
- Zajišťuje kontrolu výrobní skupiny nad fermentací a sušením kakaových zrn a investuje do toho, aby transformace zrn na kakaovou pastu probíhala přímo u zdroje, těmito stejnými producenty. Něco, co v sektoru kakaa neexistuje, protože běžné je vyvážet nezpracované kakaové boby.
- Byla postavena vlastní výrobna na výrobu tabulek v venkovské oblasti Francie. Polyfenoly v kakau přispívají ke změně střevní mikroflóry zvýšením prospěšných bakterií, jako jsou bifidobakterie a laktobacily, a snížením přítomnosti bakteroidů, klostridií a stafylokoků, které stojí za rozvojem obezity a kardiovaskulárních onemocnění.
Polyfenoly by posilovaly imunitní systém, což se následně projevuje v prevenci cukrovky a patologií spojených s neurodegenerativními procesy.
Existují vědecké studie, které prokázaly, že flavonoidy mohou mít pozitivní vliv na faktory ovlivňující kardiovaskulární zdraví: Pomáhají obnovit pružnost tepen a zabraňují přilnavosti leukocytů k cévním stěnám, čímž hrají preventivní roli v ateroskleróze.
Po 2 hodinách od konzumace flavonoidy v hořké čokoládě způsobují vazodilataci a snižují adhezi krevních destiček, což pomáhá předcházet trombózám. (*zdroj: studie OCU „Superpotraviny“)
Upozornění
Může obsahovat stopy skořápkového ovoce, mléka, sezamu a glutenu.
Ingredience
Kakaová pasta 97 %, kakaové máslo 3 %.
100 % celkové hmotnosti produktů pochází od malých producentů, certifikováno SPP.
100 % celkové hmotnosti produktů z ekologického zemědělství, certifikováno EU.
Tato informace může být změněna. Konzultujte obal produktu.
Certifikát
FR-BIO-01 Zemědělství mimo EU
Nutriční tabulka
-
Pro
-
Energetická hodnota634 Kcal
-
Tuky / lipidy57 G
-
Nasycené mastné kyseliny34 G
-
Sacharidy / uhlohydráty6.8 G
-
Cukry0 G
-
Dietní vláknina22 G
-
Bílkoviny12 G
-
Sůl0.19 G
Specifikace
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.