Agarový prášek
Popis
Agar agar, také známý jako kanten, je organické želírující činidlo vyrobené z červených řas. Je to veganská náhrada želatiny (živočišná tkáň). Ideální pro lahodný cheesecake, želé nebo pudink.
Indikace
Agar agar je veganské a organické želírující činidlo s obrovskou schopností spojování. Můžete ho porovnat s želatinou, ale agar agar je ještě silnější. Agar agar je vyroben ze 100 % červených řas a je také známý jako kanten. Můžete s ním připravit lahodné veganské sýrové koláče nebo želé (bez cukru). Přidejte agar agar, když je tekutina vlažná, jinak se mohou tvořit hrudky. Protože agar želíruje při pokojové teplotě, je důležité pracovat rychle!
Způsob užívání
Doporučuje se pro střední konzistenci použít 3-4 g na 500 ml ředěné tekutiny. Pro tvrdou konzistenci použijte 5-8 g na 500 ml a pro měkkou konzistenci použijte 1,5 g na 500 ml. Přidejte do směsi, když je tekutina vlažná, a rychle míchejte, aby se zabránilo hrudkám. Nechte mírně vařit asi 2 minuty. Nechte odpočinout 1-4 hodiny.
Podmínky skladování
Po otevření skladujte vzduchotěsně na suchém a tmavém místě při pokojové teplotě (maximálně 20 °C).
Ingredience
Sušené řasy (červené)* (Španělsko)
(*) Z ekologického zemědělství.
Tato informace může být změněna. Konzultujte obal produktu.
Nutriční tabulka
-
Pro
-
Energetická hodnota158 Kcal
-
Tuky / lipidyG
-
Nasycené mastné kyselinyG
-
Sacharidy / uhlohydráty1 G
-
CukryG
-
Dietní vláknina77 G
-
BílkovinyG
-
Sůl0.6 G
-
Sodík240 Mg
Specifikace
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.