Xantanová guma
Ušetřete s těmito balíčky
-
Dává velmi dobrý výsledek pro dezerty
Da muy buen resultado para postres
Přeloženo z naturitas.es
Zobrazit originál -
Pro výrobu chleba bez lepku.
Para fazer pão sem fio glúten.
Přeloženo z naturitas.pt
Zobrazit originál -
Tento sáček xanthananu zatím nebyl použit.
bude použit jako přísada do příprav těst na chléb nebo bezlepkový dort, aby dodal přípravkům pevnost.Pas déjà utilisé ce sachet de Xanthane pour le moment. Il le sera en additif à des préparations de pâtes à pain ou gâteau sans gluten pour donner de la tenue aux préparations.
Přeloženo z naturitas.fr
Zobrazit originál -
Koupil jsem to, abych vyzkoušel zdravé recepty
Lo he comprado para probar recetas saludables
Přeloženo z naturitas.es
Zobrazit originál -
Vynikající kvalita, vydrží hodně. používám na výrobu bezlepkového chleba.
Excelente qualidade, rende muito. Uso para fazer pães sem glúten.
Přeloženo z naturitas.pt
Zobrazit originál
Xantanová guma recenzí
Na základě 7 recenze
-
5 hvězdy5
-
4 hvězdy2
-
3 hvězdy0
-
2 hvězdy0
-
1 hvězda0
Popis
Také nazývána Xanthanová guma, je to sacharid průmyslově získávaný z dextrózy fermentované bakterií z rodu Xanthomonas a je k dispozici ve formě jemného prášku.
Indikace
Její gelovací síla je 100krát větší než želatiny. Nutričně nepřináší tuk, je to čistý sacharid ve formě rozpustné a nestravitelné vlákniny, která absorbuje vodu při průchodu trávicím systémem. Proto mnoho lidí používá xanthanovou gumu ke zvýšení příjmu vlákniny ve své stravě.
Způsob užívání
Doporučuje se používat v džusech a nápojích: k zahuštění nápojů a ovocných šťáv. Když obsahují kousky ovocné dužiny, přidání xanthanové gumy pomáhá udržet suspenzi a zlepšuje vzhled.
Doporučuje se používat v omáčkách a dresincích: k zajištění stability emulzí, často se používá při výrobě salátových dresinků.
Doporučuje se používat v cukrářství a pekárnictví: ke zvýšení zadržování vody během pečení a skladování, čímž se prodlužuje trvanlivost chleba, sladkostí a chlazených těst.
Doporučuje se používat jako náhradu vajec: někdy se používá také za účelem snížení obsahu bílků, aniž by to ovlivnilo vzhled a chuť výrobku.
Upozornění
Může obsahovat stopy ořechů a sezamu.
Ingredience
Xanthanová guma.
Tato informace se může změnit. Konzultujte obal produktu.
Nutriční tabulka
-
Pro
-
Energetická hodnota320 Kcal
-
Tuky / lipidy0 G
-
Nasycené mastné kyseliny0 G
-
Sacharidy / uhlohydráty77.5 G
-
Cukry0 G
-
Dietní vláknina77.5 G
-
Bílkoviny6 G
-
Sůl3.7 G
-
Vápník2000 Mg
-
Hořčík60 Mg
Specifikace
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.