Jablečná pektin
Ušetřete s těmito balíčky
-
Dobrá kvalita, pohodlné balení, jsem velmi spokojená.
Buena calidad, envase cómodo, estoy muy contenta.
Přeloženo z naturitas.es
Zobrazit originál
Jablečná pektin recenzí
Na základě 1 recenze
-
5 hvězdy1
-
4 hvězdy0
-
3 hvězdy0
-
2 hvězdy0
-
1 hvězda0
Popis
Jablečná pektin se používá jako rostlinné želírující činidlo k výrobě džemů a ovocných želé.
Indikace
Pektiny jsou přírodní polysacharidy nacházející se ve stěnách rostlinných buněk. Jsou zvláště citlivé na 3 faktory: pH (čím vyšší kyselost, tím větší želírování), cukr (od 10 do 80 %) a vápník (přítomnost vápníkových iontů v mléce).
Způsob užívání
Doporučuje se pro disperzi pektinu ve studené vodě nejprve smíchat s ostatními suchými složkami a postupně nalévat na kapalinu za použití mixéru. Lze také dispergovat v oleji, cukerných sirupech, likérech atd.
Pro lepší rozpuštění lze zahřát na 80-85 °C. Tvrdá voda vyžaduje delší dobu vaření. Želírování pektinu působením vápníku v mléčných výrobcích probíhá během ochlazování. Konečná textura se dosáhne po 24 hodinách. Asi 3 g pektinu odpovídá jedné želatinové plátku.
Hlavní vlastností je lesk a průhlednost a schopnost odolávat procesům zmrazování a rozmrazování. Dávkování je ve studené vodě 3 % a ve horké vodě 6 až 8 %.
Upozornění
Může obsahovat stopy skořápkových plodů a sezamu.
Podmínky skladování
Uchovávejte na chladném místě (pod 18 °C), suchém, chráněném před slunečním zářením a izolovaném od podlahy.
Ingredience
Nezahuštěná jablečná pektin.*
(*) Speciální pro organické recepty.
Tato informace se může měnit. Konzultujte obal produktu.
Nutriční tabulka
-
Pro
-
Energetická hodnota239 Kcal
-
Tuky / lipidy1 G
-
Nasycené mastné kyseliny1 G
-
Sacharidy / uhlohydráty25 G
-
Cukry25 G
-
Dietní vláknina65 G
-
Bílkoviny1 G
-
SůlG
Specifikace
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.