Vývar z kostí
Ušetřete s těmito balíčky
-
Koupil jsem to už několikrát a je to velmi chutné, doporučuji 100x100
Lo he comprado ya varias veces y esta muy rico lo recomiendo 100x100
Přeloženo z naturitas.es
Zobrazit originál -
Dobrý produkt. žádná práce, žádná ztráta času, vše funguje dobře.
Bom produto. Sem trabalho, sem gasto de tempo, tudo a funcionar bem.
Přeloženo z naturitas.pt
Zobrazit originál -
Nevím proč, není dobře stráveno
Je ne sais pas pourquoi, pas bien vu digéré
Přeloženo z naturitas.fr
Zobrazit originál
Vývar z kostí recenzí
Na základě 20 recenze
-
5 hvězdy14
-
4 hvězdy3
-
3 hvězdy2
-
2 hvězdy1
-
1 hvězda0
Popis
Vývar z kostí s vysokým obsahem bílkovin a přirozeným zdrojem kolagenu.
Indikace
Vařeno na mírném ohni více než 20 hodin pro získání maximálního množství živin.
Vyrobeno ze 100% španělských a ekologických surovin; s kostmi z volně chovaných zvířat na španělských pastvinách. Sůl, zázvor a kurkuma jsou také ze španělské produkce.
100% ekologická surovina, 0 % přídavných látek, 0 % konzervantů, 100 % přírodní. Bez lepku, Keto, paleo, AIP. Vysoký obsah bílkovin a přirozený zdroj kolagenu.
Živiny ve vývaru z kostí jsou zázrakem přírody, zdrojem potravy, který nám pomáhá starat se o sebe zevnitř i zvenku. A od tradice ke vědě.
Naši předkové již znali přínosy vývaru z kostí. Nicméně náš životní styl nás vede ke konzumaci rychlých a průmyslově zpracovaných potravin, které způsobují záněty a nemoci. V Cooldo věříme, že je nezbytné zařadit tento starobylý recept na vývar z kostí do našeho jídelníčku pro jeho mnohé přínosy.
Jaké živiny obsahuje vývar z kostí?
Vývar z kostí je bohatý na kolagen a minerály. Navíc je přirozeným zdrojem dalších aminokyselin jako prolinu, glycinu nebo glutaminu. A k čemu slouží? Zde vysvětlujeme všechny jeho vlastnosti.
Prolin
Prolin je neesenciální aminokyselina, kterou si naše tělo může syntetizovat z kyseliny glutamové. Prolin hraje zásadní roli v syntéze bílkovin, zejména v syntéze kolagenu.
Mezi jeho funkce patří:
- Posiluje klouby a šlachy.
- Pomáhá posilovat svaly srdce.
- Podílí se na syntéze kolagenu.
- Zlepšuje strukturu pokožky.
- Podporuje regeneraci tkání a sliznic.
- Pomáhá imunitě našeho organismu tím, že souvisí s udržováním některých imunoglobulinů.
Glycin
Glycin je neesenciální aminokyselina, která se v určitých situacích, jako jsou poranění, nemoci nebo záněty kloubů, může stát esenciální, protože nejsme schopni vyprodukovat potřebné množství.
Mezi jeho funkce patří:
- Udržuje správný průběh hojení ran.
- Nezbytný pro syntézu kolagenu.
- Podporuje produkci růstového hormonu.
- Pomáhá správné funkci mozku.
- Pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi.
- Působí jako inhibiční neurotransmiter v centrálním nervovém systému.
Kolagen
Co je kolagen a k čemu slouží?
Je to nejhojnější bílkovina v těle a nachází se v naší kůži i v pojivových tkáních, jako jsou klouby a šlachy; drží pohromadě kosti a svaly a udržuje výstelku střev.
Proč je důležité kolagen užívat?
Kolagen představuje téměř třetinu naší celkové bílkovinné hmoty. Také býval důležitou součástí naší stravy. Dnes tomu tak není. Když k tomu přidáme fakt, že syntéza kolagenu s věkem klesá, je velmi důležité zajistit dostatek surovin pro udržení jeho produkce. Navíc u žen pokles estrogenu v menopauze ještě více snižuje syntézu kolagenu.
Vývar z kostí je přirozeným zdrojem kolagenu a přirozeně obsahuje kofaktory, které pomáhají udržovat kolagen v těle.
Želatina
Želatina není nic jiného než vařený kolagen. Jakmile vychladne, ztuhne a získá gelovou konzistenci. Pokud vychladíte svůj vývar a získáte želatinu, je to vynikající známka přítomnosti kolagenu. Vývary Cooldo jsou samozřejmě čistá želatina.
Glutamin
Glutamin je nejhojnější aminokyselina v našem těle, pomáhá regenerovat tkáně, hraje důležitou roli ve zdraví trávicího traktu a podporuje optimální imunitní funkce. Glutamin zajišťuje integritu střevní stěny a pomáhá nám udržovat svalovou hmotu.
Glykosaminoglykany
Jsou to složité sacharidy, které se podílejí na mnoha biologických procesech. Jsou nezbytné k udržení pojivové tkáně a synoviální tekutiny, maziva obklopujícího naše klouby. Mezi glykosaminoglykany patří kyselina hyaluronová, chondroitin a glukosamin.
Minerály
Kosti zvířat jsou velmi bohatým zdrojem minerálů, jako je vápník, hořčík, měď, železo, mangan, fosfor, draslík, sodík a zinek. Pro maximální extrakci minerálů je klíčové přidat trochu octa nebo jinou kyselinu.
V Cooldo vždy získáváme suroviny nejvyšší kvality a samozřejmě přidáváme nefiltrovaný jablečný ocet do našeho receptu na vývar z kostí, abychom získali maximum živin.
Způsob užívání
Pro ty, kteří chtějí přidat do své stravy další živiny zahrnutím vývaru z kostí do svého denního jídelníčku.
Potravina připravená ke konzumaci. Doporučuje se před konzumací protřepat a ohřát.
Můžete jej pít samotný nebo přidat do svých smoothie, krémů či dušených jídel, vždy v rámci vyvážené stravy.
Podmínky skladování
Vývary Cooldo se uchovávají při pokojové teplotě, tedy ve spíži až do data spotřeby uvedeného na obalu.
Po otevření je třeba skladovat v lednici a spotřebovat do 3 dnů.
Za chladu se změní na želatinu. Je to důkaz, že vývary Cooldo jsou čistý kolagen! Po ohřátí se vrátí do tekutého stavu a tuk se rozpustí, čímž dodá chuť a živiny.
Ingredience
Voda, hovězí kosti 22 %, kuřecí kostry 20 %, kosti šunky 2,6 %* (kosti šunky z ekologicky chovaného prasete a mořská sůl), jablečný ocet*, zázvor*, mořská sůl*, kurkuma*.
*Suroviny z ekologické produkce.
Tato informace může být změněna. Konzultujte obal produktu.
Certifikát
ES-ECO-026-VAS Zemědělství EU
Nutriční tabulka
-
Pro
-
Energetická hodnota30 Kcal
-
Tuky / lipidy0.8 G
-
Nasycené mastné kyseliny0.17 G
-
Sacharidy / uhlohydráty0.5 G
-
Cukry0.5 G
-
Bílkoviny5.7 G
-
Sůl0.49 G
Specifikace
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
4 otázky
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.