Vývar z kostí
Ušetřete s těmito balíčky
-
Neváhám nad kvalitou, ale chuť, kterou zázvor a kurkuma dávají, se mi nelíbí.
No dudo de la calidad pero el toque que le da el jengibre y la cúrcuma a mí no me agrada
Přeloženo z naturitas.es
Zobrazit originál -
Je to velmi řídké, téměř neobsahuje kolagen. nebyla jsem spokojená a nebudu to znovu kupovat.
É muito aguado, quase não tem colageneo. Não fiquei satisfeita e não voltarei a comprar.
Přeloženo z naturitas.pt
Zobrazit originál
Vývar z kostí recenzí
Na základě 2 recenze
-
5 hvězdy0
-
4 hvězdy0
-
3 hvězdy1
-
2 hvězdy1
-
1 hvězda0
Popis
Kostní vývar Caldos Cooldo je vývar s vysokým obsahem bílkovin a přirozeným zdrojem kolagenu.
Indikace
- Pomalu vařený více než 20 hodin pro získání maximálního množství živin.
- Vyroben z 100% španělských a ekologických surovin; s kostmi z volně chovaných zvířat na španělských pastvinách.
- Sůl, zázvor a kurkuma jsou také španělského původu.
- 100% ekologické suroviny, 0% přísad, 0% konzervantů, 100% přírodní. Bez lepku, keto, paleo, AIP. Vysoký obsah bílkovin a přirozený zdroj kolagenu.
Jaké živiny obsahuje kostní vývar?
Kostní vývar je bohatý na kolagen a minerály. Navíc je přirozeným zdrojem dalších aminokyselin jako prolin, glycin nebo glutamin. K čemu slouží? Zde vysvětlujeme všechny jeho vlastnosti.
Prolin
Prolin je neesenciální aminokyselina, kterou naše tělo může syntetizovat z kyseliny glutamové. Prolin hraje zásadní roli v syntéze bílkovin, zejména v syntéze kolagenu.
Mezi jeho funkce patří:
- Posiluje klouby a šlachy.
- Pomáhá posílit srdeční sval.
- Podílí se na syntéze kolagenu.
- Zlepšuje texturu pokožky.
- Pomáhá při regeneraci tkání a sliznic.
- Podporuje imunitu našeho organismu tím, že souvisí s udržením některých imunoglobulinů.
Glycin
Glycin je neesenciální aminokyselina, která se v určitých situacích, jako jsou poranění, nemoci nebo záněty kloubů, může stát esenciální, protože nejsme schopni vyrobit potřebné množství.
Mezi jeho funkce patří:
- Udržuje správný průběh hojení ran.
- Nezbytný pro syntézu kolagenu.
- Podporuje produkci růstového hormonu.
- Pomáhá správné funkci mozku.
- Pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi.
- Působí jako inhibiční neurotransmiter v centrální nervové soustavě.
Kolagen
Co je kolagen a k čemu slouží?
Je to nejhojnější bílkovina v těle a nachází se v naší kůži, stejně jako ve vazivových tkáních, jako jsou klouby a šlachy; drží pohromadě kosti a svaly a udržuje výstelku střev.
Proč je tak důležité přijímat kolagen?
Kolagen představuje téměř třetinu naší celkové bílkovinné hmoty. Také býval významnou součástí naší stravy. Dnes tomu tak není. Když k tomu přidáme, že syntéza kolagenu s věkem klesá, je velmi důležité zajistit dostatečné suroviny pro udržení jeho produkce. Navíc u žen s poklesem estrogenu v menopauze se syntéza kolagenu ještě více snižuje.
Kostní vývar je přirozeným zdrojem kolagenu a přirozeně obsahuje kofaktory, které pomáhají udržovat kolagen v těle.
Želatina
Želatina není nic jiného než vařený kolagen. Po vychladnutí ztuhne a získá gelovou konzistenci. Pokud vychladíte svůj vývar a získáte želatinu, je to vynikající známka přítomnosti kolagenu. Caldos Cooldo je samozřejmě čistá želatina.
Glutamin
Glutamin je nejhojnější aminokyselina v našem těle, pomáhá regenerovat tkáně, má důležitou roli ve zdraví trávicího traktu a podporuje optimální imunitní funkci. Glutamin zajišťuje integritu střevní stěny a pomáhá nám udržet svalovou hmotu.
Glykosaminoglykany
Jsou to složité sacharidy, které se podílejí na mnoha biologických procesech. Jsou nezbytné pro udržení vazivové tkáně a synoviální tekutiny v dobrém stavu, což je mazivo obklopující naše klouby. Mezi glykosaminoglykany patří kyselina hyaluronová, chondroitin a glukosamin.
Minerály
Kosti zvířat jsou velmi bohatým zdrojem minerálů, jako je vápník, hořčík, měď, železo, mangan, fosfor, draslík, sodík a zinek. Pro získání maximálního množství minerálů je klíčové přidat kapku octa nebo jinou kyselinu.
V Cooldo vždy získáváme suroviny té nejvyšší kvality a samozřejmě přidáváme nefiltrovaný jablečný ocet do naší receptury kostního vývaru, abychom získali maximum živin.
Způsob užívání
Pro ty, kteří chtějí přidat do své stravy extra živiny zahrnutím kostního vývaru do svého denního jídelníčku.
Potravina připravená k přímé konzumaci. Doporučuje se před konzumací protřepat a ohřát.
Můžete jej pít samotný nebo přidat do svých smoothie, krémů nebo dušených jídel, vždy v rámci vyvážené stravy.
Podmínky skladování
Caldos Cooldo se uchovává při pokojové teplotě, tedy ve spíži až do data spotřeby uvedeného na obalu.
Po otevření je třeba uchovávat v lednici a spotřebovat do 3 dnů.
Za chladu se změní na želatinu. Je to důkaz, že Caldos Cooldo je čistý kolagen! Po ohřátí se vrátí do tekutého stavu a tuk se rozpustí, čímž dodá chuť a živiny.
Ingredience
Voda, telecí kosti 22 %, kuřecí kostry 20 %, šunkové kosti 2,6 %* (kosti šunky z ekologického prasete a mořská sůl), jablečný ocet*, zázvor*, mořská sůl*, kurkuma*.
*Ingredience z ekologické produkce.
Tato informace se může měnit. Konzultujte obal produktu.
Certifikát
ES-ECO-026-VAS Zemědělství EU
Nutriční tabulka
-
Pro
-
Energetická hodnota30 Kcal
-
Tuky / lipidy0.8 G
-
Nasycené mastné kyseliny0.17 G
-
Sacharidy / uhlohydráty0.5 G
-
Cukry0.5 G
-
Bílkoviny5.7 G
-
Sůl0.49 G
Specifikace
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.