Hojicha pražené listy zeleného čaje
Ušetřete s těmito balíčky
-
Příjemně chutnající pražený zelený čaj, ale silný; nepřidávejte příliš mnoho najednou na louhování.
Thé vert torréfié agréable au goût mais fort ; ne pas en mettre trop à infuser à la fois.
Přeloženo z naturitas.fr
Zobrazit originál
Hojicha pražené listy zeleného čaje recenzí
Na základě 1 recenze
-
5 hvězdy0
-
4 hvězdy1
-
3 hvězdy0
-
2 hvězdy0
-
1 hvězda0
Popis
Hojicha pražené listy zeleného čaje od Terrasana je přípravek na nálev založený na odrůdě hrubého zeleného čaje. Listy čaje se pomalu praží v bubnové peci podle japonské tradice. Díky tomu má chuť plnou, zemitou a mírně kouřovou.
Indikace
Hojicha je odrůda poměrně hrubého zeleného čaje. Plná, zemitá a mírně kouřová chuť hojicha se rozvíjí, když se listy čaje pomalu praží v bubnových pecích ihned po sklizni. Aby byl váš hojicha trochu osvěžující, je vynikající přidat plátek citronu nebo pomeranče do mírně vychladlého čaje. Pokud máte raději sladší čaj, použijte trochu javorového sirupu.
Způsob užívání
Doporučuje se použít 1 čajovou lžičku hojicha na 250 ml vody. Připravte hojicha tradičním japonským způsobem: ohřejte šálek na čaj horkou vodou. Vložte hojicha do čajového sítka v konvici a nalijte vodu o teplotě asi 85 °C - 90 °C. Louhujte 1–2 minuty. Pokud použijete dvě čajové lžičky, nechte čaj louhovat dalších 30 sekund.
Podmínky skladování
Uchovávejte na chladném a suchém místě. Po otevření skladujte vzduchotěsně na suchém a tmavém místě při pokojové teplotě (maximálně 20 °C).
Ingredience
Pražené listy zeleného čaje* (Japonsko) (100%).
(*) Z ekologického zemědělství
Tato informace se může změnit. Konzultujte obal produktu.
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.