Kombucha originál bio
Popis
Kdo by nám řekl, že se stane módní nápoj s tisíci lety historie? Ano. Kombucha se teprve nedávno dostala na náš seznam zdravých možností, když přemýšlíme o osvěžujícím nápoji. Ale na rozdíl od jiných má kombucha navíc zdravý přínos, který jí rychle získává na popularitě.
Indikace
Co je ale kombucha?
Je to fusion nápoj. To znamená nápoj, který kombinuje výhody čaje se zdravými vlastnostmi fermentovaných nápojů, a to vše bez alkoholu, aby to byly jen samé klady.
Původ kombuchy musíme hledat v kolébce čaje, tedy v Číně, kde za dynastie Han před asi 2000 lety objevili, že se čaj může fermentovat a získat perlivý nápoj s příjemnou chutí. Tento tisíciletý osvěžující nápoj rychle získal velkou popularitu a císaři ho považovali za elixír života.
Dnes, s vědomostmi o probiotikách, tento přívlastěk dává smysl, protože stále více objevujeme přínosy fermentovaných potravin a jak nám pomáhají zlepšit střevní a celkové zdraví.
Jak se kombucha připravuje?
Výchozí surovinou pro výrobu kombuchy je čaj (Camellia sinensis), který se fermentuje směsí mikroorganismů tvořících jakýsi "houba" nazývaný SCOBY, velmi podobný kefírové houbě. Mezi mnoha mikroorganismy v SCOBY vynikají bakterie jako Komagataeibacter, Gluconobacter, Acetobacter; Lactobacillus, Lactococcus a kvasinky jako Schizosaccharomyces pombe, Saccharomycodes ludwigii, Kloeckera apiculata, Saccharomyces cerevisiae, Zygosaccharomyces bailii, Torulaspora delbrueckii a Brettanomyces bruxellensis.
Po první fermentaci se přidá šťáva pro aromatizaci a nechá se znovu fermentovat. Díky druhé fermentaci nápoj získává aroma, chuť a své charakteristické bublinky, čímž se stává zdravým, přírodním a velmi chutným osvěžujícím nápojem.
Kombucha je perlivý nápoj, bohatý a zdravý díky své dvojí fermentaci.
S přírodními vitamíny.
Kromě antioxidantů z čaje a probiotického efektu mikroorganismů, které fermentují, kombucha skrývá ještě jedno tajemství.
Díky fermentaci mají mikroorganismy dostatek času na výrobu vitaminů, které obohacují nápoj. Odhaduje se, že sklenice kombuchy obsahuje 1,5 mg vitamínu B1, 16 mg vitamínu B2, 1 mg vitamínu B6 a 50 mg vitamínu C, kromě polyfenolů, organických kyselin a malé části bílkovin.
Takže pokud hledáte osvěžující, výživný, chutný a velmi zdravý nápoj, myslete na kombuchu. Vyzkoušejte ji a uvidíte, jak vám zachutná!
Způsob užívání
Nekmitat. Otevřete opatrně. Podávejte dle chuti.
Podmínky skladování
Po otevření uchovávejte maximálně 7 dní v lednici.
Ingredience
Voda, třtinový cukr*, zelený čaj* (0,14 %).
*suroviny pocházející z ekologického zemědělství.
Tato informace se může změnit. Konzultujte obal produktu.
Nutriční tabulka
-
Pro
-
Energetická hodnota8 Kcal
-
Tuky / lipidy0.1 G
-
Nasycené mastné kyseliny0.1 G
-
Sacharidy / uhlohydráty1.82 G
-
Cukry1.8 G
-
Dietní vlákninaG
-
Bílkoviny0.06 G
-
Sůl0.02 G
Specifikace
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.