Dehydrované granule eco z mléčného kefíru
Ušetřete s těmito balíčky
-
Jak si doma připravit přírodní kefír
Para hacer kefir natural en casa
Přeloženo z naturitas.es
Zobrazit originál -
Pro mě to byla podvod, nechci u vás nakupovat
Para mí ha salido un engaño, no pienso comprar con ustedes
Přeloženo z naturitas.es
Zobrazit originál -
Granule pro mléko, které není příliš kyselé
Granulos para leche no muy ácidas
Přeloženo z naturitas.es
Zobrazit originál -
Mám rád všechno. dobrá kvalita
Me gusta todo Buena calidad
Přeloženo z naturitas.es
Zobrazit originál -
Nefungují, už dva týdny se je snažím znovu aktivovat a jediné, co dělám, je každý den vyhazovat mléko.
čekám na to, až mi dají nějaké řešení.No sirven, llevo 2 semanas intentando reactivarlos y lo único que hago es tirar leche cada día. Estoy a la espera de que me den alguna solución.
Přeloženo z naturitas.es
Zobrazit originál
Dehydrované granule eco z mléčného kefíru recenzí
Na základě 5 recenze
-
5 hvězdy3
-
4 hvězdy0
-
3 hvězdy0
-
2 hvězdy0
-
1 hvězda2
Popis
Sušené eko granule mléčného kefíru Kefirko obsahují dostatečné množství pro přípravu 600 ml mléčného kefíru (malá nádoba).
- Doba trvanlivosti sušených granulí je 12 měsíců.
- Na každém balení je uveden maximální datum, do kdy mohou být sušené.
- Všechny granule jsou dodávány s pokyny k aktivaci/použití.
Mléčný kefír je lahodný nápoj plný probiotik vyrobený z mléka a kefírových zrníček. Stačí přidat kefírová zrníčka do mléka ve sklenici a proběhne proces fermentace, jehož výsledkem je chutný, lahodný a zdravý mléčný kefír. Můžete jej konzumovat samotný nebo použít jako další ingredienci do svých smoothie, koktejlů, zmrzlin, bábovek, salátů, dortů, sušenek, koláčů, pudinků, palačinek atd. Kefírová zrníčka lze opakovaně používat, protože se při fermentaci kefíru rozmnožují.
Indikace
Tipy
-
Teplota prostředí velmi ovlivňuje intenzitu fermentace. V zimních měsících se doporučuje nechat kefír fermentovat v teplejším prostředí (ale ne přímo na slunci nebo u silných zdrojů tepla). Například v nejteplejším místě v domě, nebo můžete sklenici zabalit do deky. Z tohoto důvodu se doba aktivace granulí může prodloužit na více než týden. V tomto případě je třeba být trpělivý a častěji měnit mléko podle pokynů.
-
Když zjistíte, že granule tvoří jeden celek, je vhodné je jemně rozdělit rukou na menší kousky; tím se optimalizuje vstřebávání vitamínů a minerálů z mléka a zlepší se jejich fermentační aktivita.
Jak aktivovat kefírové granule?
- Nalijte malé množství mléka při pokojové teplotě do sklenice a přidejte sušené granule.
- Nechte fermentovat 24 hodin.
- Proceďte granule a mléko vyhoďte (na začátku, pokud jsou granule malé, může být potřeba použít jemnější sítko než mají otvory vestavěného sítka).
- Opláchněte granule v vlažné nechlorované vodě a opakujte první krok.
- Měňte mléko každých 24 hodin, dokud kefír nezačne fermentovat.
- Jakmile budete s kefírem spokojeni, používejte více mléka pro fermentaci.
Jaký druh mléka zvolit při aktivaci kefírových granulí?
Pro přípravu mléčného kefíru lze použít kravské, kozí, ovčí nebo rostlinné mléko. Doporučuje se však vybírat čerstvé plnotučné nebo pasterizované mléko pro aktivaci.
Jak dlouho trvá reaktivace kefírových granulí?
Doba aktivace závisí na tom, jak dlouho byly zrníčka bez potravy. Obvykle trvá 7 až 14 dní, než se kefírová zrníčka aktivují.
- Když se rozhodnete aktivovat kefírová zrníčka, dejte je do vlažného mléka. Snažte se použít stejné mléko jako dříve (kravské, ovčí, kozí). Měňte mléko každých 24 hodin a při každé výměně jemně opláchněte zrníčka v nechlorované vodě. Po třetím nebo čtvrtém dni můžete oplachování přestat.
- Pokračujte ve výměně mléka, dokud se zrníčka neaktivují a nezačnou produkovat kefír. To může být velmi rychlé, ale někdy to může trvat až 2 týdny, pokud byla zrníčka dlouho skladována.
Co dělat, když jsou kefírová zrníčka malá a na začátku nerostou?
Někdy, pokud zjistíme, že kefírová zrníčka jsou na začátku malá, nemusíme se obávat, protože začnou růst; jindy to jsou jen části větších zrníček, které se oddělily. Malá zrníčka nejsou problém, pokud produkují dobrý kefír. Pokud se obáváte ztráty zrníček, zkuste je protlačit plastovým sítkem s menšími oky (kov nesmíte používat s kefírovými zrníčky), dokud nevyrostou.
Způsob užívání
- Doporučuje se konzumovat okamžitě po přípravě.
- Vložte kefírové zrníčka do skleněné nádoby a přidejte dostatečné množství mléka - až k prvnímu kroužku pro přibližně jednu porci a až k druhému pro dvě porce.
- Trochu odšroubujte průhledné víčko, aby mohl proudit vzduch, což pomůže fermentaci. Nechte stát při pokojové teplotě přibližně 24 hodin. Když obsah zhoustne, dokončili jsme první fermentaci.
- Po první fermentaci doporučujeme sundat obě víčka a pomocí míchadla jemně promíchat kefír, což usnadní jeho nalévání. Můžete také svůj Kefirko protřepat, ale nejprve pevně zavřete obě víčka.
- Po důkladném promíchání znovu našroubujte sítko a můžete podávat svůj kefír. Víčko se sítkem je navrženo tak, aby při nalévání zůstala zrníčka uvnitř nádoby a oddělila se tak od tekuté části.
Podmínky skladování
Uchovávejte na chladném a suchém místě.
Ingredience
Sušené granule mléčného kefíru.
Tato informace může být změněna. Konzultujte obal produktu.
Certifikát
SI-EKO-001
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.