Amarantové zrno
Ušetřete s těmito balíčky
-
Vynikající.
pro pečení bezlepkového chleba.
Excelente. Para hacer pan sin gluten.
Přeloženo z naturitas.es
Zobrazit originál
Amarantové zrno recenzí
Na základě 1 recenze
-
5 hvězdy1
-
4 hvězdy0
-
3 hvězdy0
-
2 hvězdy0
-
1 hvězda0
Popis
Amarant je velmi zdravá pseudoobilovina široce používaná v kuchyni. Je to jedna z nejstarších plodin v Americe a pravděpodobně i v lidské historii.
Indikace
Nutriční složení amarantu vedlo k tomu, že je považován za jednu z 36 rostlin s největším potravinovým potenciálem pro lidstvo, poskytuje téměř dvojnásobek bílkovin než celozrnná rýže a překonává pšenici, pohanku a proso. Má křupavou texturu a mírně sladkou chuť připomínající ořechy.
Způsob užívání
Doporučuje se namočit alespoň na hodinu, poté odstranit povrchovou vrstvu, která vytvoří jakousi želatinu, a následně důkladně opláchnout ve velkém množství vody. Přivést vodu s solí k varu a přidat zrno. Vařit 10 až 15 minut. 1 díl obiloviny na 2 až 3 díly vody. Nechat 5 minut odstát. Po uvaření lze konzumovat v tabbouleh, salátech, jako přílohu atd. Může být také použito k přípravě polévek, koláčů, sušenek nebo chlebů.
Upozornění
Může obsahovat stopy skořápkových plodů a sezamu
Ingredience
Semena amarantu v zrnu*.
(*) Pochází z ekologického zemědělství.
Tato informace se může měnit. Konzultujte obal produktu.
Certifikát
Es-eco-020-cvNutriční tabulka
-
Pro
-
Energetická hodnota371 Kcal
-
Tuky / lipidy7 G
-
Nasycené mastné kyseliny1.5 G
-
Sacharidy / uhlohydráty65 G
-
Cukry1.7 G
-
Dietní vláknina7 G
-
Bílkoviny14 G
-
Sůl0.01 G
Specifikace
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.