Hnědá čočka
Ušetřete s těmito balíčky
Popis
Čočka je potravina s vysokou koncentrací živin. Nejvíce zastoupené jsou sacharidy, které jsou tvořeny především škrobem.
Indikace
Rostlinné bílkoviny v čočce, i když v dobrém množství, jsou neúplné, protože mají nedostatek methioninu (esenciální aminokyseliny). Nicméně pokud se čočka kombinuje s obilovinami jako rýže, potravinami bohatými na tuto aminokyselinu, stávají se z nich bílkoviny s vysokou biologickou hodnotou.
Způsob užívání
Doporučuje se namočit čočku přes noc, vodu slijte, čočku sceďte a dobře propláchněte před přidáním nové vody. Pokud jste na to neměli čas, vařte fazole, pak po chvíli vypněte oheň a nechte je v této vodě namočené asi 3 hodiny.
Tajemstvím je nikdy nepoužívat vodu, ve které byla čočka namáčena, protože tato voda absorbuje část toxinu, který se ztrácí během vaření.
Červené fazole je třeba dobře uvařit, zpočátku na vysokém ohni asi 20 minut bez soli, odstraňovat pěnu, pak můžete snížit teplotu a vařit je do změknutí. Doba vaření závisí na zvoleném způsobu: mezi 1,5 až 2 hodinami nebo 20 až 30 minutami v tlakové hrnci.
Upozornění
Může obsahovat stopy lepků
Ingredience
Hnědá čočka*
(*) Pochází z ekologického zemědělství.
Tato informace se může měnit. Konzultujte obal produktu.
Certifikát
Es-eco-020-cvNutriční tabulka
-
Pro
-
Energetická hodnota340 Kcal
-
Tuky / lipidy1.1 G
-
Nasycené mastné kyseliny0 G
-
Sacharidy / uhlohydráty60.1 G
-
Cukry1.8 G
-
Dietní vláknina24.6 G
-
Bílkoviny27.4 G
-
Sůl0.02 G
Specifikace
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.