Červené fazole (kidney)
Ušetřete s těmito balíčky
Popis
Takto pojmenované podle své červené barvy a tvaru, červené fazole Kidney sdílejí předka s černými fazolemi, fazolemi pinto a bílými fazolemi. Evropští průzkumníci poprvé objevili tuto pradávnou fazoli v Peru.
Indikace
Dnes jsou stále důležitou součástí kuchyně v Jižní Americe, Střední Americe a Karibiku. Výživoví poradci často doporučují fazole jako součást zdravé stravy díky jejich vysoké nutriční hodnotě. Stejně jako jiné fazole mohou být červené fazole zdrojem bílkovin.
Způsob užívání
Doporučuje se namočit je přes noc, vodu vylít, dobře je sceďte a opláchněte před přidáním nové vody. Pokud jste na to neměli čas, vařte fazole, poté po chvíli vypněte oheň a nechte je v této vodě namočené asi 3 hodiny.
Tajemství je nikdy nepoužívat vodu, ve které byly namočeny, protože tato voda absorbuje část toxinu, která se ztrácí při vaření.
Červené fazole je třeba dobře uvařit, zpočátku na vysokém ohni asi 20 minut bez soli, pěnu odstraňovat, poté můžete oheň snížit a vařit je do měkka. Doba se bude lišit podle zvoleného způsobu vaření: mezi 1,5 až 2 hodinami až 20 nebo 30 minut v tlakové hrnci.
Upozornění
Může obsahovat stopy ořechů a sezamu.
Ingredience
Červená fazole kidney*
(*) Pochází z ekologického zemědělství.
Tato informace se může změnit. Konzultujte obal produktu.
Certifikát
Es-eco-020-cvNutriční tabulka
-
Pro
-
Energetická hodnota317 Kcal
-
Tuky / lipidy1.5 G
-
Nasycené mastné kyseliny0.2 G
-
Sacharidy / uhlohydráty40 G
-
Cukry1.2 G
-
Dietní vláknina23.4 G
-
Bílkoviny24.2 G
-
Sůl0.03 G
Specifikace
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.