Mouka ze zeleného banánu
Ušetřete s těmito balíčky
Popis
Mouka z nezralých zelených banánů není v Evropě ještě běžně používaná. Ale v oblastech, kde jsou banánovníky původní, jako na Jamajce, v Karibiku a Africe, se mouka z banánů často používá místo jiných mouk. Pochází ze zeleného banánu, když ještě není zralý, jeho dužina se dehydratuje a používá jako mouka na pečení, navíc je to fantastická náhrada pro ty, kteří konzumují bezlepkové produkty.
Zatímco syrová mouka z banánů má mírnou banánovou chuť, pečená banánová mouka má vlastně docela neutrální a jemnou chuť, což znamená, že ji můžete použít jak na sladká, tak slaná jídla.
Obsahuje rezistentní škrob. Rezistentní škrob je druh vlákniny a fantastický zdroj prebiotik. Zatímco probiotika naplňují naše střevo různými dobrými bakteriemi, prebiotika poskytují správné palivo k udržení těchto dobrých bakterií spokojených a udržují zdravou střevní mikroflóru. Prebiotika se nacházejí v mnoha vlákninových potravinách, jako jsou ovoce a zelenina, ale jsou obzvláště prospěšná ve formě rezistentního škrobu, který je obsažen v potravinách jako bílé brambory a banány (zejména zelené banány).
Způsob užívání
Díky své schopnosti absorbovat vodu je velmi užitečná pro přípravu palačinek, muffinů nebo koláčů; výsledkem je jemnější,
lehký, chutný a nadýchanější produkt. Neměla by se používat v poměru větším než čtvrtina z celkové směsi s jinými moukami,
protože by vznikla lepivá hmota a nedosáhli byste požadovaného výsledku.
Podmínky skladování
Uchovávejte na chladném místě (pod 18 °C), suchém, chráněném před slunečním světlem a izolovaném od podlahy. Preferenčně spotřebujte před datem uvedeným na obalu.
Ingredience
100 % mouka ze zelených banánů*
*Pochází z ekologického zemědělství.
Může obsahovat stopy skořápkových plodů a sezamu.
Tato informace se může měnit. Konzultujte obal produktu.
Nutriční tabulka
-
Pro
-
Energetická hodnota337 Kcal
-
Tuky / lipidy1 G
-
Nasycené mastné kyseliny0.2 G
-
Sacharidy / uhlohydráty75 G
-
Cukry1 G
-
Dietní vláknina12 G
-
Bílkoviny3.2 G
-
SůlG
Specifikace
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.