Hrubé ovesné vločky
Popis
Velké ovesné vločky od Celnat jsou předvařené na páře, což je činí velmi praktickými a snadno použitelnými. Beta-glukany v ovesných vláknech přispívají k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi.
Indikace
Původ a vývoj ovsa zůstávají neurčité, protože existuje mnoho druhů a poddruhů rostlin rodu Avena, které byly nalezeny v oblastech od Malé Asie po Turkmenistán. Jeho pěstování se poté rozšířilo do zbytku světa. Dříve byl základní potravou pro národy severní Evropy (Vikingové, Germáni, Skotové, Irové). Plně vyhovuje klimatu skandinávských zemí, ale nachází se také ve Francii, kde je jeho pěstování převážně ekologické.
Způsob užívání
Doporučuje se konzumovat samotný, k snídani (müsli, kaše...) nebo vařený přidávaný do polévek, zapékaných jídel, do těsta na přípravu rostlinných placek, koláčů a chlebů. Pro dosažení tohoto prospěšného účinku je nutná denní konzumace 3 g beta-glukanů. To odpovídá přibližně 2 porcím ovsa nebo ječmene ve formě zrn, vloček, mouky nebo otrub. Jedna porce 40 g krémové kaše poskytuje polovinu doporučené dávky, tedy 1,5 g beta-glukanů.
Upozornění
Možné stopy obilovin obsahujících lepek, sóju, skořápkové plody (lískové ořechy, mandle, kešu ořechy), sezam.
Nutriční tabulka
-
Pro
-
Energetická hodnota377 Kcal
-
Tuky / lipidy7.1 G
-
Nasycené mastné kyseliny13 G
-
Sacharidy / uhlohydráty62 G
-
Cukry1 G
-
Dietní vláknina12 G
-
Sůl0.01 G
-
Hořčík130 Mg
Specifikace
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.