Quinoa vločky
Popis
Quinoové vločky značky Celnat jsou tvořeny celými zrny obilovin, očištěnými a oloupanými, poté napařenými, což je činí velmi snadno použitelnými. Na rozdíl od rýže nebo pšenice není quinoa obilninou. Může být považována za „pseudoobilninu“. Jako zdroj bílkovin jsou tyto quinoové vločky bohaté na vlákninu.
Indikace
Termín „quinoa“ pochází z kečuánštiny, jazyka Inků, a znamená „matka všech zrn“. Posvátná rostlina Inků, quinoa významně přispěla k rozmachu této velké civilizace. Quinoa byla a zůstává jednou z mála rostlin schopných přežít v nehostinném prostředí andského Altiplana. Dodnes se pěstuje na vysokých pláních Bolívie. V 70. letech 20. století objevili Západní Evropané toto zrno, jehož obsah bílkovin je pozoruhodný.
Způsob užívání
Doporučuje se konzumovat k snídani (müsli, …), jako příloha nebo přidat do polévek, zapékaných jídel, do těsta na přípravu rostlinných placek, koláčů a chlebů.
Upozornění
Možné stopy obilovin obsahujících lepek, sóju, skořápkové plody (lískové ořechy, mandle, kešu ořechy), sezam.
Ingredience
Quinoové vločky
Certifikát
FR-BIO-001
Nutriční tabulka
-
Pro
-
Energetická hodnota377 Kcal
-
Tuky / lipidy6.9 G
-
Nasycené mastné kyseliny0.7 G
-
Sacharidy / uhlohydráty63.1 G
-
Cukry1.9 G
-
Dietní vláknina6.5 G
-
Bílkoviny12.4 G
-
Sůl0.1 G
Specifikace
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.