Genmai miso
Ušetřete s těmito balíčky
Popis
Genmai miso od Mimasa je pasta vyrobená ze sóji a celozrnné rýže. Fermentuje se podle tradičních staletých metod v cedrových sudech při pokojové teplotě.
Indikace
Výrobní proces je rozdělen do čtyř fází: první je příprava koji, potom příprava soji, dále proces smíchání koji se sojou a nakonec fermentace miso. Sója se připravuje mytím a namáčením. Její velikost se zvětší 2,2krát. Poté se napařuje, chladí a míchá s koji a mořskou solí. Celá směs se pak rozdrtí. Genmai miso od Mimasa fermentuje podle tradičních staletých metod v cedrových sudech při pokojové teplotě. Během fermentace se aktivují enzymy a mikroorganismy koji a aby se zabránilo oxidaci, na vrchol sudů se kladou těžké kameny, které drtí směs a oddělují pastu miso od vzduchu a urychlují fermentaci.
Způsob užívání
Doporučuje se jako koření do polévek, paštik, luštěnin a obilovin. Přidávejte raději na konci vaření pokrmu. Rozpusťte malou čajovou lžičku hatcho miso na porci v polévce nebo vývaru. Nechte pár minut odpočinout a podávejte. Také lze připravit lahodné paštiky smícháním s tahini a vodou nebo použít jako dochucovadlo do omáček. Je třeba mít na paměti, že není nutné přidávat sůl do hatcho miso, protože už je to koření se solí.
Podmínky skladování
Uchovávejte na chladném a suchém místě.
Ingredience
Zrna soji (60,86 %), celozrnná rýže (26,08 %), mořská sůl (11,30 %), voda (1,74 %), semeno koji (Aspergillus orizae) (0,02 %).
Tato informace se může změnit. Konzultujte obal produktu.
Nutriční tabulka
-
Pro
-
Energetická hodnota163 Kcal
-
Tuky / lipidy7 G
-
Nasycené mastné kyseliny0.9 G
-
Sacharidy / uhlohydráty9.1 G
-
Cukry8.2 G
-
Dietní vláknina7.7 G
-
Bílkoviny12.1 G
-
Sůl10.18 G
-
Sodík4.07 G
Specifikace
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.