Mugi miso + ječmen
Ušetřete s těmito balíčky
-
Není to příliš slané. beru to každý den. cítím se dobře.
No es demasiado salado. Lo tomo todos los días. Me siento bien.
Přeloženo z naturitas.es
Zobrazit originál -
Ekologický produkt s vynikajícími vlastnostmi a je velmi chutný
Producto ecológico con magníficas propiedades y está muy rico
Přeloženo z naturitas.es
Zobrazit originál -
Obvykle ho přidávám do zeleninových polévek.
Suelo añadirlo a las sopas de verduras.
Přeloženo z naturitas.es
Zobrazit originál -
Miso je součástí mé makrobiotické diety a je to prebiotikum, které prospívá mým střevům.
El miso entra en mi dieta Macrobiótica y es un prebiótico que beneficia mis intestinos.
Přeloženo z naturitas.es
Zobrazit originál -
Mám rád produkt a používám ho ke konzumaci
Me gusta el producto y lo uso para comer
Přeloženo z naturitas.es
Zobrazit originál
Mugi miso + ječmen recenzí
Na základě 19 recenze
-
5 hvězdy17
-
4 hvězdy2
-
3 hvězdy0
-
2 hvězdy0
-
1 hvězda0
Popis
Mugi Miso + Ječmen od Mimasa, vyrábí se ze sóji smíchané s ječmenem a vyznačuje se sladkou chutí, přestože se při výrobě používá také mořská sůl.
Indikace
Vyrábí se ze sóji smíchané s ječmenem a vyznačuje se sladkou chutí, přestože se při výrobě používá také mořská sůl. Koji (Aspergillus oryzae) se nejprve smíchá s ječmenem a po fermentaci se přidá sója. Mugi miso od Mimasa fermentuje 18 měsíců podle staletých tradičních metod v cedrových sudech při pokojové teplotě. Během fermentace se aktivují enzymy a bakterie koji a aby se zabránilo oxidaci, těžké kameny se umístí na sudy, aby směs rozdrtily, oddělily miso pastu od vzduchu a urychlily fermentaci.
Pro výrobu mugi miso od Mimasa se používají pouze přírodní ingredience (netransgenní sója, ječmen, voda, mořská sůl, bramborový škrob a semena koji), při jejichž pěstování nebyly použity žádné hnojiva ani jiné chemikálie. Výsledkem je produkt s jedinečnou vůní a kvalitou, velmi bohatý na živiny. Misa, u kterých je proces fermentace urychlen teplem, tyto živiny ztrácejí. Totéž platí, pokud se přidávají konzervanty a barviva. Trávicí enzymy a aminokyseliny najdeme pouze v misu fermentovaném přirozeně po dobu alespoň více než jednoho roku, vystaveném kolísání teplot během ročních období.
Sója, hlavní složka mugi misa, je bohatá na bílkoviny, ale je těžko stravitelná. V misu se bílkoviny ze sóji během fermentace rozkládají na aminokyseliny, což nejen usnadňuje jejich trávení, ale také podporuje trávicí systém a obnovu střevní mikroflóry.
Miso je nejzdravější a nejsnadněji vstřebatelnou formou sójových bílkovin. Při výrobě se používá celé sójové zrno včetně slupky. Díky tomu má miso přidaný přínos látek jako saponiny, linolová kyselina a lecitin, které pomáhají rozpouštět lipoproteiny přilnuté na stěnách krevních cév. Proto miso podporuje prevenci vysokého krevního tlaku, hromadění lipidů v plazmě a mozkových příhod. Také přispívá k udržení elasticity krevních cév.
Způsob užívání
Doporučuje se zejména používat jako koření do polévek, paštik, luštěnin a obilovin. Obvykle se přidává, když už jsme dokončili vaření pokrmu a vypnuli oheň. Poté rozmícháme malou čajovou lžičku mugi miso od Mimasa na porci v polévce nebo vývaru. Necháme chvíli odpočinout a můžeme podávat. Také lze připravit lahodné paštiky smícháním s bio tahini a vodou, nebo použít jako zálivku do omáček.
Je třeba mít na paměti, že není nutné přidávat sůl, protože už je to koření, které sůl obsahuje. Proto se velmi těžko kazí, ale pokud žijeme v teplém místě, je lepší po otevření obalu uchovávat v lednici. Jako fermentovaný produkt se nesmí vařit, protože by jinak ztratil své vlastnosti.
Ingredience
Netransgenní sója, Ječmen, Voda, Mořská sůl, Bramborový škrob, Koji semeno
Tato informace může být změněna. Viz obal produktu.
Nutriční tabulka
-
Pro
-
Energetická hodnota153 Kcal
-
Tuky / lipidy5.8 G
-
Nasycené mastné kyseliny1 G
-
Sacharidy / uhlohydráty16.7 G
-
Cukry5.7 G
-
Bílkoviny11.8 G
-
Sůl4 G
Specifikace
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.