Nepasterizovaný ječmenný miso v bio sklenici
Popis
Náš vysoce kvalitní nepasterizovaný ječmenný miso je pečlivě vyráběn podle tradičního receptu a zraje v sudu ze cedrového dřeva.
Indikace
Také známý jako Mugi Miso, je to tradiční miso z venkovského Japonska. Tento vynikající miso je vyráběn tradičními metodami a zraje kompletně v sudu ze cedrového dřeva po dobu jednoho až dvou let.
Dává intenzivní a koncentrovanou chuť omáčkám, pečeným pokrmům, polévkám a luštěninám. Je také vynikající jako miso polévka.
Co je miso?
Výroba ječmenného misaMiso je tradiční japonská fermentovaná základní potravina a koření vyrobené z různých druhů obilovin, ale především ze sóji a unikátní fermentační kultury zvané koji.
Během 18 let, kdy zakladatel Clearspring, Christopher Dawson, žil v Japonsku, stal se odborníkem na kvalitu misa a řada Clearspring je jeho výběrem nejlepšího tradičně vyráběného japonského misa.
Veškeré tradiční japonské fermentované miso se připravuje vařením nejlepších organických surovin (sója a celozrnné obiloviny) a jejich kombinací s kulturou koji (obiloviny nebo sója inokulované spórami plísně Aspergillus oryzae), mořskou solí a vodou. Poté zraje přirozeně v sudu ze cedrového dřeva po mnoho měsíců při pokojové teplotě.
Enzymy z koji spolu s přírodními kvasinkami a bakteriemi postupně rozkládají složité obiloviny a fazole na aminokyseliny, mastné kyseliny a jednoduché cukry snadno stravitelné. Výsledné miso má bohaté a komplexní chutě s bohatým umami, pátou chutí.
Způsob užívání
Miso lze použít místo soli k ochucení pokrmů, jako jsou polévky a dušená jídla. Dobře se kombinuje s ingrediencemi jako zázvor, česnek, rýžový ocet, tahini a kůra a šťáva z citrusů. Jedna čajová lžička misa ochutí přibližně jednu šálek tekutiny.
Rozpusťte jej v malém množství vody a přidejte ke konci vaření.
Podmínky skladování
Obecně je nejlepší způsob, jak skladovat miso pro zachování jeho čerstvosti a kvality, v chladné skříni nebo v lednici. Nicméně to závisí na klimatických podmínkách a osobních preferencích.
Vysoké teploty podporují intenzivnější fermentaci, která sice není škodlivá, ale ztmavuje barvu a mění chuť misa, a také způsobuje hromadění tlaku uvnitř obalu.
Miso je živý produkt a pokračující fermentace může způsobit vyboulení víčka. Přesto je možné miso bez problémů konzumovat.
Expozice vzduchu může způsobit vznik neškodných bílých kvasinek. Jednoduše odstraňte pěnu.
Ingredience
Celé boby Sóji* (36 %), fermentovaný ječmen* (30 %), mořská sůl a voda.
*= Z ekologického zemědělství.
Nutriční tabulka
-
Pro
-
Energetická hodnota153 Kcal
-
Tuky / lipidy5.7 G
-
Nasycené mastné kyseliny3 G
-
Sacharidy / uhlohydráty12 G
-
Cukry6.7 G
-
Bílkoviny11 G
-
Sůl12.3 G
Specifikace
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.