Shiro miso z fermentované rýžové a sójové pasty
Ušetřete s těmito balíčky
-
Velmi dobré miso bez lepku, velmi stravitelné a s jemnou chutí
Muy buen miso sin nada de gluten muy digestivo y de sabor suave
Přeloženo z naturitas.es
Zobrazit originál -
Miluji to!!! Má trochu sladkou chuť a dávám to téměř ke všemu, a vždy bez ohřevu
¡¡¡ me encanta!!! Tiene un sabor un poco dulce, y se lo pongo a casi todo, y siempre sin calentar
Přeloženo z naturitas.es
Zobrazit originál
Shiro miso z fermentované rýžové a sójové pasty recenzí
Na základě 2 recenze
-
5 hvězdy2
-
4 hvězdy0
-
3 hvězdy0
-
2 hvězdy0
-
1 hvězda0
Popis
Miso s ječmenem podporuje prevence lipoproteinů a vysokého krevního tlaku, mimo jiné vlastnosti.
Mugi miso se vyrábí ze sóji smíchané s ječmenem a vyznačuje se sladkou chutí, přestože se při výrobě používá také mořská sůl.
Koji (Aspergillus oryzae) se nejprve smíchá s ječmenem a po fermentaci se přidá k sóji.
Výrobní proces se dělí na čtyři kroky: první je příprava koji, poté příprava sóji, proces míchání koji se sójou a nakonec fermentace misa. Sója se připravuje jejím mytím a namáčením. Její velikost se zvětší 2,2krát. Poté se vaří v páře, nechá vychladnout a smíchá se s koji a mořskou solí. Nakonec se celá směs rozdrtí.
Mugi miso od MIMASA fermentuje 18 měsíců podle stoletých tradičních metod v cedrových sudech při pokojové teplotě. Během fermentace se aktivují enzymy a bakterie koji a aby se zabránilo oxidaci, těžké kameny se kladou na sudy, aby směs stlačily a oddělily pastu miso od vzduchu a urychlily fermentaci.
Pro výrobu mugi miso od MIMASA se používají pouze přírodní ingredience (netransgenní sója, ječmen, voda, mořská sůl, bramborový škrob a semena koji), u jejichž pěstování nebyly použity hnojiva ani jiné chemikálie.
Výsledkem je produkt s jedinečnou vůní a kvalitou, velmi bohatý na živiny.
Způsob užívání
Tradičně se používá zejména jako dochucovadlo do polévek, paštik, luštěnin a obilovin. Obvykle se přidává, když je jídlo již uvařené a oheň vypnutý.
Pak rozmícháme malou lžičku mugi miso od MIMASA na porci v polévce nebo vývaru. Necháme chvíli odstát a můžeme podávat. Také lze připravit lahodné paštiky smícháním s ekologickým tahini od MIMASA a vodou, nebo použít jako zálivku do omáček.
Je třeba mít na paměti, že není nutné přidávat sůl do mugi miso od MIMASA, protože už je to koření obsahující sůl. Proto se mugi miso od MIMASA velmi těžko kazí, ale pokud žijeme v teplém prostředí, je lepší po otevření obal uložit do lednice. Jako fermentovaný produkt se nesmí vařit, protože by ztratil své vlastnosti.
Ingredience
Směs rýže a fermentované sóji.
Tato informace může být změněna. Konzultujte obal produktu.
Nutriční tabulka
-
Pro
-
Energetická hodnota190 Kcal
-
Tuky / lipidy5.1 G
-
Nasycené mastné kyseliny0.7 G
-
Sacharidy / uhlohydráty22.1 G
-
Cukry18.6 G
-
Dietní vláknina0 G
-
Bílkoviny10.9 G
-
Sůl5.31 G
-
Sodík2.125 G
Specifikace
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.