Umeboshi ryujin
Popis
Tento umeboshi je vyroben v Japonsku podle tradiční metody. Švestka odrůdy ume je sklízena nezralá a uchovávána v listech soli a shiso po dlouhou dobu, aby získala svou charakteristickou červenou barvu. Švestky jsou pak sušeny na slunci po dobu jednoho týdne a následně uloženy k zrání v sudech na další rok. Díky zrání se vyvine typická slaná a kyselá chuť.
Švestky umeboshi pomáhají trávení.
Indikace
Ideální pro použití v kuchyni se zeleninou a obilovinami.
Způsob užívání
Používejte při vaření se zeleninou a obilovinami nebo rozmačkané a rozmixované na pyré k dochucení a přípravě omáček.
Ingredience
Mořská sůl, listy shiso, japonské švestky umeboshi.
Nutriční tabulka
-
Pro
-
Energetická hodnota24 Kcal
-
Tuky / lipidy0.6 G
-
Bílkoviny0.3 G
-
Sůl14.25 G
Specifikace
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.