Turecký fík
Popis
Fíkovník patří do rodu fikusů. Na podzim opadává a na jaře znovu raší. Je známý jako Ficus carica, protože se předpokládá, že pochází z Kárie, na jihozápadě Anatolie, v dnešním Turecku.
Indikace
Jedná se o skutečně středomořský druh. Energetický přínos pochází z jeho přírodních cukrů (glukóza, fruktóza, sacharóza). Obsah tuků a bílkovin je minimální. Co se týče vitamínů, vyniká vitamín K a u čerstvých fíků několik vitamínů skupiny B, jako B1, B5 a B6.
Způsob užívání
Doporučuje se konzumovat bez vaření. Konzumuje se jako předkrm nebo při přípravě koktejlů.
Podmínky skladování
Uchovávejte při pokojové teplotě chráněné před sluncem. Průměrná doba trvanlivosti je 24 měsíců, pokud jsou dodrženy skladovací podmínky.
Ingredience
Sušený fík* (100 %).
(*) z ekologického zemědělství.
Tato informace se může změnit. Konzultujte obal produktu.
Certifikát
Es-eco-023-maNutriční tabulka
-
Pro
-
Energetická hodnota249 Kcal
-
Tuky / lipidy1 G
-
Nasycené mastné kyseliny0 G
-
Sacharidy / uhlohydráty64 G
-
Cukry48 G
-
Dietní vláknina10 G
-
Bílkoviny3 G
-
Sůl0.025 G
Specifikace
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.