
Čokolády
Jistě neexistuje žádný přírodní produkt, který by byl tak populární a prospěšný jako čokoláda. Je výživná, antioxidant, povzbudivá, chrání srdce, posiluje paměť... a navíc je vynikající!
Jistě neexistuje žádný přírodní produkt, který by byl tak populární a prospěšný jako čokoláda. Je výživná, antioxidant, povzbudivá, chrání srdce, posiluje paměť... a navíc je vynikající!
Filtrovat podle
Seřadit podle
- Vivani
Bio hořká čokoláda 62 % s karamelem a květem soli z mallorky
80 G101,58 Kč As low as 95,49 Kč
Jistě neexistuje žádný přírodní produkt, který by byl tak populární a prospěšný jako čokoláda. Je výživná, antioxidant, povzbudivá, chrání srdce, posiluje paměť... a navíc je vynikající!
Nicméně ne všechny druhy čokolády jsou stejně prospěšné: není to stejné mléčná čokoláda jako čistá čokoláda; stejně tak není stejně zdravá průmyslová čokoláda jako ekologická, organická nebo bio čokoláda. Objevte rozdíl a zjistěte, která čokoláda je nejlepší!
Druhy čokolády
Čokoláda se vyrábí z plodů kakaovníku, stromu rostoucího v teplých oblastech. Čisté kakao je hořké, proto se k výrobě čokolády přidává kakaové máslo a cukr. Od tohoto základu lze přidat další ingredience, které nám dávají různé druhy čokolády:
- Hořká čokoláda: míra obsahu kakaa musí být minimálně 43 %, pokud je vyšší než 50–70 %, jedná se o "čistou" čokoládu.
- Mléčná čokoláda: přidává se mléko. Má jemnější chuť, ale také více tuku.
- Bílá čokoláda: neobsahuje kakaový prášek, pouze kakaové máslo, mléko, cukr a aroma.
Kromě toho můžeme mít čokoládu s ořechy, čokoládu s ovocem a jiné varianty kromě klasické čokoládové tabulky, jako je čokoládový krém nebo kakaové kousky. Obecně platí, že čím vyšší je obsah čistého kakaa, tím zdravější čokoláda je.
Ekologická, organická nebo bio čokoláda
Ekologická čokoláda, také známá jako organická nebo bio čokoláda, je druh čokolády vyrobený z kakaa pocházejícího z udržitelných plantáží, které nepoužívají pesticidy ani jiné chemické látky. Produkt je co nejméně zpracováván, bez přidávání konzervantů nebo zbytečných přísad. Výsledkem je zdravější a prospěšnější čokoláda jak pro planetu, tak pro komunity, které kakao produkují.
Spokojení zákazníci
Na základě 136 627 recenzí
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.