Střední bulgur
Popis
Bulgur je obilovina připravená z několika druhů předvařené tvrdé pšenice, která se používá v mnoha receptech především na Blízkém východě a v Africe. Jelikož se jedná o rozlámanou pšenici, jeho použití v kuchyni je podobné jako u rýže, protože má podobnou texturu.
Indikace
Tento ekologický bulgur je bohatý na: škrob, sacharidy, vlákninu a bílkoviny. V bílkovinách převyšuje většinu obilovin, proto je velmi oblíbenou složkou mezi sportovci a je velmi doporučeno jej zařadit do naší stravy. Je velmi dobře stravitelný a jemný, obvykle se doporučuje lidem, kteří mají špatné trávení nebo žaludeční potíže.
Způsob užívání
Doporučuje se vařit bulgur s 2 a půl díly vody na jeden díl bulguru po dobu 15 až 20 minut. Nechte pár minut odpočinout před podáváním. Po uvaření přidejte do svého receptu. Recepty s bulgurem jsou velmi podobné těm s rýží. Používá se především k přípravě tabbuleh, salátu vyráběného hlavně v Libanonu a Sýrii.
Ingredience
Střední bulgur.*
(*) Pochází z ekologického zemědělství.
Tato informace se může změnit. Konzultujte obal produktu.
Certifikát
Es-eco-020-cvNutriční tabulka
-
Pro
-
Energetická hodnota319 Kcal
-
Tuky / lipidy1.2 G
-
Nasycené mastné kyseliny0 G
-
Sacharidy / uhlohydráty73 G
-
Cukry0.6 G
-
Dietní vláknina8.5 G
-
Bílkoviny12.5 G
-
Sůl0.8 G
Specifikace
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.