Kombu
Ušetřete s těmito balíčky
Kombu recenzí
Na základě 1 recenze
-
5 hvězdy1
-
4 hvězdy0
-
3 hvězdy0
-
2 hvězdy0
-
1 hvězda0
Popis
Kombu je chutná řasa bohatá na jód, kterou můžete vařit s rýží nebo fazolemi, abyste pokrmu dodali více chuti (umami). Kombu pochází z chladného severního ostrova Hokkaidó v Japonsku.
Indikace
Při vaření kombu s pokrmem můžete dodat rýži a fazolím extra chuť. Japonci používají kombu stejným způsobem, jak většina Evropanů používá bobkový list. Kombu pochází ze severního ostrova Hokkaidó, který je díky chladnému klimatu místem pro pěstování kombu.
Kombu přirozeně obsahuje hodně jódu (232,7 mg na 100 g). Ačkoliv je to v podstatě prospěšná látka, pro některé skupiny (těhotné ženy, osoby s problémy štítné žlázy a děti) existuje maximální denní limit příjmu. Proto se kombu nekonzumuje, ale vaří se s jídlem.
Způsob užívání
Doporučuje se vařit 1 nebo 1/2 pásku s rýží, zeleninou nebo luštěninami pro získání extra umami. Po vaření pásku vyjměte a nejezte ji. Pokud chcete připravit dashi, namočte 1 pásku kombu a 2 kusy shiitake v 1 litru vody v lednici na 4 až 20 hodin.
Podmínky skladování
Po otevření skladujte vzduchotěsně na suchém a tmavém místě při pokojové teplotě (maximálně 20 °C).
Ingredience
Kombu (Japonsko)
(*) Z ekologického zemědělství
Tato informace se může změnit. Konzultujte obal produktu.
Nutriční tabulka
-
Pro
-
Energetická hodnota209 Kcal
-
Tuky / lipidy3 G
-
Nasycené mastné kyseliny1.1 G
-
Sacharidy / uhlohydráty21.5 G
-
CukryG
-
Dietní vláknina32.7 G
-
Bílkoviny7.8 G
-
Sůl6.6 G
-
Sodík2640 Mg
Specifikace
-
K tomuto článku zatím nejsou žádné otázky.
Otázky a odpovědi
Zeptejte se na tento článek a dostanete odpověď od velké komunity Naturlovers.
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.