
Cukr
Kdo řekl, že je špatné jíst cukr? Pokud se konzumuje střídmě, cukr je přírodní produkt, který dodává energii, navíc vitamíny a minerály. Objevte více!
Kdo řekl, že je špatné jíst cukr? Pokud se konzumuje střídmě, cukr je přírodní produkt, který dodává energii, navíc vitamíny a minerály. Objevte více!
Filtrovat podle
Seřadit podle
Kdo řekl, že je špatné jíst cukr? Pokud se konzumuje střídmě, cukr je přírodní produkt, který dodává energii, navíc vitamíny a minerály. Objevte více!
Kromě bílého cukru existuje dnes mnoho druhů ekologického cukru vhodného pro různé potřeby. Například hnědý cukr, celozrnný hnědý cukr, třtinový cukr, březový cukr, kokosový cukr atd. Také se stále více prosazují další druhy, jako je panela, která se vyrábí z nerafinovaného cukru.
Rozdíl mezi bílým, hnědým a celozrnným cukrem
Bílý cukr, neboli rafinovaný cukr, nejznámější, se získává z řepy nebo třtiny a prochází rafinačním procesem, který mu dává charakteristickou barvu. Hnědý cukr se připravuje podobně jako bílý, ale přidává se melasa (třtinová šťáva), která mu dodává specifickou barvu a chuť. Nakonec celozrnný hnědý cukr je nerafinovaný cukr, který je lepivější a sladší.
Který typ cukru je zdravější? Výrobní proces je ve všech třech případech podobný, takže vlastnosti cukru se příliš neliší; celozrnný hnědý cukr je však nejméně zpracovaný a proto si zachovává více živin.
Panela a další druhy cukrů
Ačkoli v Evropě převážně používáme cukr z řepy, třtinový cukr, který je základem produktů jako panela, má stále větší zastoupení. Panela je pasta získaná z nerafinovaného třtinového sirupu, která má všechny výhody celozrnného hnědého cukru a je dostupná v blocích nebo mletá.
Kromě třtinového a řepného cukru existují i další druhy cukru, jako březový cukr nebo kokosový cukr. Jsou to náhražky cukru s dalšími přínosy.
Spokojení zákazníci
Na základě 136 627 recenzí
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.