
Kukuřičná mouka
Kukuřičná mouka byla základem stravy mnoha amerických civilizací, jako byli Aztékové, Mayové nebo Inkové, a dnes pokračuje ve svém odkazu především v Jižní Americe, kde je stále hlavní složkou jejich nejoblíbenějších jídel.
Kukuřičná mouka byla základem stravy mnoha amerických civilizací, jako byli Aztékové, Mayové nebo Inkové, a dnes pokračuje ve svém odkazu především v Jižní Americe, kde je stále hlavní složkou jejich nejoblíbenějších jídel.
Filtrovat podle
Seřadit podle
Kukuřičná mouka byla základem stravy mnoha amerických civilizací, jako byli Aztékové, Mayové nebo Inkové, a dnes pokračuje ve svém odkazu především v Jižní Americe, kde je stále hlavní složkou jejich nejoblíbenějších jídel.
Kukuřičná mouka je produkt získaný mletím kukuřice různými metodami podle toho, k jakému účelu ji chceme použít.
Druhy kukuřičné mouky
- Surová suchá kukuřičná mouka nebo loupaná kukuřičná mouka: Z tohoto procesu můžeme získat mouku, krupici a kukuřičný škrob nebo škrob z kukuřice.
- Suchá vařená kukuřičná mouka nebo předvařená kukuřičná mouka: Tato mouka je určena zejména pro vaření arepas, hallacy, paraguayské polévky, venezuelských empanad nebo kolumbijského pan de bono.
- Vlhlá kukuřičná mouka nebo nixtamalizovaná kukuřičná mouka: Tato mouka je určena především pro přípravu nachos, tortill, tamales atd.
- Pražená kukuřičná mouka nebo gofio: Tato mouka je základní součástí stravy Kanárských ostrovů, kde je velmi populární jak v sladkých, tak slaných receptech.
Kromě toho, i když má nejběžnější kukuřičná mouka bělavý nebo nažloutlý odstín, můžeme ji najít v různých barvách; žlutá, bílá, modrá, fialová nebo téměř černá. Její barva vždy závisí na zrnu, ze kterého pochází.
Výhody kukuřičné mouky
- Kukuřičná mouka obsahuje širokou škálu živin, které jsou pro nás prospěšné, jako je vitamín A, B1, B5, C, E a K, zinek, hořčík a fosfor.
- Poskytuje nám velké množství energie díky svému obsahu sacharidů, velmi podobnému jako pšeničná mouka. Kalorický příjem je také velmi podobný, avšak obsahuje méně bílkovin a více zdravých tuků než pšeničná mouka.
- Je vhodná pro celiaky většinou, protože kukuřice neobsahuje lepek.
- Její vysoký obsah vlákniny podporuje střevní průchodnost a poskytuje pocit sytosti.
Nákup kukuřičné mouky
Dnes je snadné koupit kukuřičnou mouku ve většině supermarketů, bylinných obchodů a také online, kdy máte na dosah ruky jakoukoli z jejích variant a formátů.
V Naturitas máme široký výběr kukuřičné mouky online, abyste si mohli vybrat tu, která nejlépe vyhovuje vaší příští receptuře a dostat ji pohodlně domů.
Neváhejte, výborné tacos na vás čekají!
Spokojení zákazníci
Na základě 136 627 recenzí
Pokud ho nevidíte, zkontrolujte složku nevyžádané pošty (spam), mohl být označen jako spam.